Jindra Polák

Jindra Polák

Místo narození: Praha
Profese: zpěvák, kytarista a textař

Související celebrity

Životopis

Zpěvák a kytarista Jindra Polák je frontman skupiny Jelen, která získala Cenu Anděl v kategorii Objev roku 2014.

Na hudební scéně se zpěvák Jindra Polák pohybuje již řadu let. Od roku 2012 je frontmenem nově vzniklé pražsko-přibyslavské kapely Jelen. Kromě Jindry Poláka v ní působí další hudebníci: Ondřej Málek, Martin Kasal, Jan Rek, Alexandr Smutný, Tomáš Málek, Janek Kovářík. Jindra Polák v kapele Jelen zpívá, hraje na kytaru a skládá texty. Jelen je česká akustická kapela hrající tzv. roots music. Písně z vlastní tvorby vycházející z populární hudby jako je country, folk, bluegrass a blues. Začínal v pražských hudebních klubech, posléze začal i s koncertováním po České republice. Se zpěvačkou Kateřinou Marii Tichou nahráli skladbu a videoklip Tančíme spolu, která se několik týdnů držela mezi pěti nejhranějšími skladbami českého éteru.

JELENI ROZDUPALI SLAVÍKOVO PÓDIUM

Kapela natočila singly Nebe nad Prahou (2014), Magdaléna (2014), Co bylo dál (2015) Jelen (2015) a alba Magdaléna (2013) či Světlo ve tmě (2014). Jelen byl nominován v anketě Český slavík Mattoni 2014 v kategorii Objev roku; téhož roku získal Anděla v kategorii Objev roku.

A proč si hudebníci vybrali zrovna toto jméno? „Jelen je jednoduché slovo, každý si ho zapamatuje a každý si pod ním představí něco konkrétního. Jelen je také krásné majestátní zvíře. I proto jsme se nakonec dohodli, že budeme Jelen,“ prozradil Jindra Polák v médiích. Jak řekl, velkou inspirací jsou pro něj Robert Křesťan a Druhá tráva. „Jejich tvorba jde, stejně jako naše, napříč žánry a je opatřena nádhernými texty. Mám také rád některé písničky Vladimíra Mišíka nebo Michala Prokopa a baví mě skladby, na kterých se podílí Martin Ledvina. Mám pocit, že v jeho studiu vznikají nejkvalitnější věci na české scéně,“ vysvětlil.

Nadaný muzikant Jindra Polák je i skvělý grafik a prý i hodný táta a manžel.

KAPELA JELEN - UŽIVÍ SE HUDBOU?

 

Další Hudebníci

zobrazit profil Radek Banga
Radek Banga
zobrazit profil Ota Baláž
Ota Baláž
zobrazit profil Vladivojna La Chia
Vladivojna La Chia
zobrazit profil Josef Holomáč
Josef Holomáč
zobrazit profil František Soukup
František Soukup
zobrazit profil Vítek Fiala
Vítek Fiala