Jeremy Clarkson

Datum narození: 11. 4. 1960
Místo narození: Doncaster, Spojené království
Výška: 196 cm
Profese: moderátor, novinář a spisovatel
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Novinář Jeremy Clarkson, hvězda pořadu Top Gear na TV BBC, podepsal smlouvu se společností Amozon. Motoristická show, tedy jejích 36 dílů, má podle Financial Times přijít na 250 tisíc dolarů.

Úspěšný anglický hlasatel, novinář a spisovatel, specialista na motorismus Jeremy Clarkson je znám především jako bývalý moderátor pořadu Top Gear na BBC. Na show se podílel s kolegy Richardem Hammondem a Jamesem Mayem. Jeremy Clarkson strávil moderováním veleúspěšné show BBC tři desetiletí. Právě jemu je přičítán nevídaný úspěch tohoto pořadu, který se dostal do Guinessovy knihy rekordů jako nejsledovanější tematicky zaměřený pořad na světě.

JEREMY CLARKSON – TLUČHUBA S PROŘÍZLOU PUSOU

Temperament stál Jeremyho Clarksona královsky placený džob na BBC. Nejenže si neodpustil různé vtípky a narážky na citlivé problémy, jež do jeho motoristického pořadu nepatřily, ale neodpustil si ani potyčku s nadřízeným. Slavný moderátor se po jednom celodenním natáčení Top Gearu (roku 2015) rozčilil na producenta Oisina Tymona, protože už nebylo nic teplého k jídlu. Nazval ho „líným“ a „Irem“, doplnil to nejčastější čtyřpísmenkovou anglickou nadávkou a ranou, po které Tymonovi tekla krev.

A tak Jeremy Clarkson dostal vyhazov. A nejen to, musel se omluvit a nechybělo ani vyrovnání, které žurnalistu (a BBC) vyšlo na sto tisíc liber, v přepočtu tři a půl miliónu korun. V omluvě Jeremy Clarkson uvedl: „Omlouvám se za incident i to, co po něm následovalo. Nic z toho nebyla jeho chyba. Jsem rád, že je to už za námi. Oisin byl vždycky výjimečnou součástí Top Gearu, co se kreativity týče, a já mu přeji vše nejlepší do dalších projektů.“

Kromě Top Gear moderátor vystupoval v dalších pořadech a i ve filmu. Je autorem knih Clarkson on Cars, Na plný plyn či Léta s Top Gear.

Jeremy Clarkson byl dvakrát ženatý. Má tři děti - Emily Clarkson, Katya Clarkson, Finlo Clarkson.

 

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Elvíra Hahnová
Elvíra Hahnová
zobrazit profil Dominika Gottová
Dominika Gottová
zobrazit profil Alexandre Katsapov
Alexandre Katsapov
zobrazit profil Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
zobrazit profil Zdeněk Švarc
Zdeněk Švarc
zobrazit profil Antonín Kachlík
Antonín Kachlík
zobrazit profil Daisy Edgar-Jones
Daisy Edgar-Jones