Jan Kolář

Datum narození: 22. 11. 1981
Přezdívka: Koleso, Količ
Místo narození: Pardubice
Váha: 92 kg
Výška: 190 cm
Profese: hokejový obránce
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Hokejový obránce Jan Kolář se stal reprezentační oporou. Po české extralize nasbíral zkušenosti v KHL, zahrál si na MS v Rusku 2016, byl nominován na ZOH v Koreji 2018, stejně jako na MS 2019 na Slovensku.

Kde jinde mohl pardubický rodák Jan Kolář začít hrát hokej než v Pardubicích. S kratšími výpůjčkami do jiných klubů nosil Jan Kolář pardubický dres od dětství až do sezony 2012/2013. O rok dříve byl vyhlášen nejlepším obráncem extraligy, s Pardubicemi dvakrát získal titul.

JAN KOLÁŘ - ROZHOVOR NEJEN O ZRANĚNÍ

Jan Kolář pak přestoupil do KHL do Donbasu Doněck. Přes vypjatou situaci a boje na východní Ukrajině za Doněck hrál do roku 2014, kdy se odstěhoval až do Vladivostoku. V sezoně 2012/2013 začal hrát za CHK Neftěchimik Nižněkamsk a posléze břebruslil do Chabarovsku. Potkal se tam s útočníkem Tomášem Zohornou a Michalem Jordánem.

Reprezentační trenéry Jan Kolář zaujal už extraligovými výkony i ve výběrech Česka do 18 a 20 let. Za seniorský nároďák poprvé nastoupil v sezoně 2009/2010. Atmosféru mistrovství světa okusil prvně v roce 2014 v Bělorusku. Rozhodl tam v prodloužení zápas proti Francii gólem na 5:4.

Česko skončilo v Bělorusku čtvrté a bramborovou medaili Jan Kolář bral i na pražském šampionátu v roce 2015. Není divu, že trenér Vladimír Vůjtek s Janem Kolářem, přezdívaným Koleso či Količ, počítal pro MS v Rusku 2016. Dále pak se o něm uvažovalo do týmu na ZOH v Koreji 2018 a příležitost dostal na MS 2019 na Slovensku.

O JANU KOLÁŘOVI ČTĚTE ZDE>>

Jan Kolář žije s manželkou Soňou

 

Články o celebritě

Další Sportovci

zobrazit profil Lukáš Masopust
Lukáš Masopust
zobrazit profil Jiří Parma
Jiří Parma
zobrazit profil David Egydy
David Egydy
zobrazit profil Josef Hušbauer
Josef Hušbauer
zobrazit profil Lukáš Gdula
Lukáš Gdula
zobrazit profil Tomáš Portyk
Tomáš Portyk
zobrazit profil Kobe Bryant
Kobe Bryant
zobrazit profil Josef Hrabal
Josef Hrabal