Petr Koukal

Datum narození: 16. 8. 1982
Přezdívka: Kouky
Místo narození: Žďár nad Sázavou
Váha: 85 kg
Výška: 177 cm
Profese: hokejový útočník
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Hokejový útočník Petr Koukal, přezdívaný Kouky, který má na kontě medaile z mistrovství světa, byl nominován na Zimní olympijské hry v Pchjongčchangu 2018.

S ledním hokejem Petr Koukal začínal už jako malý v týmu HC ŽDAS Žďár nad Sázavou. Studoval na sportovním gymnáziu, toho však zanechal a složil trenérské zkoušky. Ve vrcholovém hokeji pokračoval v Pardubicích, kde působil téměř 10 let. Za tu dobu se mu podařilo získat tři tituly mistra extraligy, a u dvou z nich byl dokonce jako kapitán mužstva.

PETR KOUKAL BOJOVAL O ZRAK

Úspěchy Petra Koukala, přezdívaného Kouky, se v české extralize za Pardubice dají shrnout jednoduše: tři zlata, dvě stříbra a jeden bronz. Z MS v ledním hokeji si přivezl jedno zlato (2010) a dvě bronzové medaile (2012 a 2013). Do širšího výběru se dostal na MS v Rusku 2016.

Až v sezoně 2012/2013 dal Petr Koukal vale Pardubicím a zkusil štěstí v zahraničí. Jmenujme týmy Neftěchimik Nižněkamsk (KHL), Jokerit Helsinky a Avtomobilist Jekatěrinburg (KHL), kde se upsal též na sezonu 2016/2017. V následujícím ročníku začal útočit za Mountfield HK.

O PETRU KOUKALOVI ČTĚTE ZDE>>

Petr Koukal se svou rodinou – manželkou a dcerou Viktorkou – žije nedaleko Pardubic. Jeho bratr Martin Koukal je český reprezentant a mistr světa v běhu na lyžích – na 50 km z roku 2003. Otec Petra Koukala František je lékař, matka Božena učitelka v mateřské škole.

VŠE O ZOH V PCHJONGČCHANGU 2018 NAJDETE ZDE>>

 

Další Sportovci

zobrazit profil Lukáš Bauer
Lukáš Bauer
zobrazit profil Andrea Zemanová
Andrea Zemanová
zobrazit profil Marián Čišovský
Marián Čišovský
zobrazit profil Milan Gulaš
Milan Gulaš
zobrazit profil Jaroslav Špaček
Jaroslav Špaček
zobrazit profil Lukáš Daněk
Lukáš Daněk
zobrazit profil Petra Hynčicová
Petra Hynčicová