Marek Suchý

Datum narození: 29. 3. 1988
Místo narození: Praha
Váha: 76 kg
Výška: 183 cm
Profese: fotbalový obránce
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Český fotbalový obránce Marek Suchý je stabilním členem národního týmu od roku 2010. Platilo to i v případě fotbalového Eura 2016 ve Francii. Na klubové scéně srdcem Slávista využil nabídky ze zahraničí a přes Rusko zamířil do Švýcarska.

Za Slavii Praha hrál Marek Suchý od roku 1993 dlouhých 12 let jako kluk i dorostenec. Nebyl ještě úplně vyhraněným obráncem, nastupoval i v záloze. Automaticky pak přešel do ligového výběru Slavie.

Slavie mu natolik přirostla k srdci, že dával na odiv, jak pohrdá pražským rivalem Spartou Praha. Mnozí mu to zazlívali a osud si s Markem Suchým trochu zahrál. Když pak v roce 2010 přišla nabídka na přestup, nebyla to Sparta ale skoro ano. Šlo o  moskevský Sparta. Marek Suchý běhal s nápisem Lukoil na dresu. Nebylo to jen tak. Po dvou sezónách přestoupil z Moskvy do švýcarské Basileje.

V reprezentačním dresu Marek Suchý zazářil s výběrem do 20 let, který na mistrovství světa v Kanadě postoupil až do finále. Po porážce 1:2 s Argentinou bral krásné stříbrné medaile. Členem širšího kádru seniorské reprezentace je Marek Suchý od roku 2008. Poprvé nastoupil v roce 2010 doma proti Skotsku. Poprvé se Marek Suchý stal kapitánem nároďáku v březnu 2013 v zápase na Slovensku. Rádi ho stavěli všichni trenéři a nezapomněl na něj ani Pavel Vrba.

O FOTBALOVÉM MISTROVSTVÍ EURO 2016 ČTĚTE ZDE

Marek Suchý je od roku 2011 ženatý. Ve 23 letech si vzal svoji první lásku Alenu. O ruku ji požádal na moskevském Rudém náměstí a na svatbě se děly divy.

 

Články o celebritě

Boleslav ještě 14 dní trénuje. Hoftych nechápe LFA, Suchý je „nadšenej“ Boleslav ještě 14 dní trénuje. Hoftych nechápe LFA, Suchý je „nadšenej“ Třináct týmů FORTUNA:LIGY se rozprchlo na dovolenou, dvou se týká baráž – a jeden stále pokračuje v ... číst článek
Boleslav řeší průšvih stoperů, Jarolím se vztekal. Talenti jsou blíž Slavii Boleslav řeší průšvih stoperů, Jarolím se vztekal. Talenti jsou blíž Slavii „Suchej únor“ je kampaň apelující na abstinenci alkoholu v nejkratším měsíci v roce. V Mladé Bolesla... číst článek
Bohdalová hází ručník do ringu: Nečekané komplikace! Bohdalová hází ručník do ringu: Nečekané komplikace! Nejen že měla být na včerejším přímém přenosu soutěže StarDance... Jiřina Bohdalová (90) právě dnes ... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Filip Forejtek
Filip Forejtek
zobrazit profil Lucie Šafářová
Lucie Šafářová
zobrazit profil Gabriela  Jílková
Gabriela Jílková
zobrazit profil Jáchym Suchánek
Jáchym Suchánek
zobrazit profil Martin Zaťovič
Martin Zaťovič
zobrazit profil David Horváth
David Horváth
zobrazit profil Thomas Vonn
Thomas Vonn