Jiří Skalák

Datum narození: 12. 3. 1992
Místo narození: Pardubice
Váha: 76 kg
Výška: 177 cm
Profese: fotbalový záložník
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Fotbalový záložník Jiří Skalák zářil v juniorských výběrech a totéž se od něj očekává v seniorské kategorii. Po právu se Jiří Skalák ocitl v nominaci na fotbalové Euro 2016.

Jiří Skalák se narodil v Pardubicích, kde začal s fotbalem a odkud ještě jako dorostenec zamířil do pražské Sparty. V roce 2010 postoupil do jejího A mužstva, a to i v pohárech. Sparta Jiřího Skaláka pak půjčovala na hostování. Kopal za brněnskou Zbrojovku a za Mladou Boleslav.

Z Mladé Boleslavi zavál fotbalový osud Jiřího Skaláka do Anglie. S druholigovým Brightonem podepsal v únoru 2016 smlouvu na 3,5 roku. Znamenalo to pro něj se rozloučit s blond přítelkyní Šárkou.

V reprezentačních juniorských výběrech se Jiří Skalák objevil v 16 letech. V roce 2011 byl členem českého týmu do 19 let, který přivezl z Mistrovství Evropy v Rumunsku stříbro. Jiří Skalák zaujal svým ofenzivním pojetím, přehledem a technikou. Do seniorského národního týmu Jiří Skalák povýšil na podzim 2015. Poprvé pod trenérem Pavlem Vrbou si zahrál v kvalifikaci proti Kazachstánu. V Plzni Česko zvítězilo 2:1, což pomohlo k postupu na Euro 2016 ve Francii.

O FOTBALOVÉM MISTROVSTVÍ EURO 2016 ČTĚTE ZDE

 

Další Sportovci

zobrazit profil David Svoboda
David Svoboda
zobrazit profil Jessica Jislová
Jessica Jislová
zobrazit profil David Limberský
David Limberský
zobrazit profil Tomáš Rolinek
Tomáš Rolinek
zobrazit profil Dzon Delarge
Dzon Delarge
zobrazit profil Václav Svěrkoš
Václav Svěrkoš
zobrazit profil Barbora Strýcová
Barbora Strýcová
zobrazit profil Daniel Kolář
Daniel Kolář