Marek Šindler

Datum narození: 21. 7. 1992
Místo narození: Opava
Váha: 75 kg kg
Výška: 187 cm cm
Profese: kanoista, slalomář
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Marek Šindler je vynikajícím vodním slalomářem z Opavy. Jezdí deblkanoi na divoké vodě, prostě slalom. Jeho výkonnost je taková, že spolu s parťákem Jonášem Kašparem si vybojovali příležitost bojovat o medaile za Česko na letní olymipádě 2016 v Riu de Janieru.

Marek Šindler se k závodění na lodích dostal díky otci. Táta ho vzal ke kanálu se shora visícimi tyčkami, vodními válci a vratiproudy, aby nasměroval nebývalou energii Marka Šindlera. Byl totiž dítětem, pro jaké psychologové našli výraz hyperaktivní.

K vodnímu slalomu Marek Šindler přilnul a věděl, že u něj zůstane. Říká totiž, že slalomář na divoké vodě potřebuje být chytrý. V kanoistice tedy nezáleží jen na svalech. Ačkoli bez pořádné muskulatury se loď ovládat nedá, natož závodní deblkanoe, označovaná zkratkou C2.

V lodi si Marek Šindler náramně rozumí s Jonášem Kašparem, rodákem z nedalekého Krnova. Moravskoslezský kraj oba dva ve sportovním životě dávno opustili, Marek Šindler jezdí za Duklu Brandýs nad Labem a koučem je mu vynikající český deblkanoista Ondřej Štěpánek. Snad proto také dvojici Ondřej Štěpánek, Jaroslav Volf si česká olympijská deblkanoe z Ria 2016 dává za vzor.

Na olympiádu do Ria de Janeira 2016 se Marek Šindler s Jonášem Kašparem kvalifikovali v pražské Troji. Měli už za sebou výzamné mezinárodní úspěchy, mimo jiné zlato ze světového mistrovství v Praze a také ze světového poháru.

VŠE O LETNÍCH OLYMPIJSKÝCH HRÁCH  V RIU DE JANIERU 2016 ČTĚTE ZDE

 

Další Sportovci

zobrazit profil Michaela Hrubá
Michaela Hrubá
zobrazit profil Hynek Zohorna
Hynek Zohorna
zobrazit profil Štěpán Vachoušek
Štěpán Vachoušek
zobrazit profil Mick Schumacher
Mick Schumacher
zobrazit profil Jaroslav Poříz
Jaroslav Poříz
zobrazit profil David Přibyl
David Přibyl
zobrazit profil Adéla Bruns Sýkorová
Adéla Bruns Sýkorová
zobrazit profil Gabriela  Jílková
Gabriela Jílková