David Jessen

David Jessen

Datum narození: 5. 12. 1996
Místo narození: Brno
Váha: 65 kg
Výška: 175 cm
Profese: sportovní gymnasta
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Sportovní gymnasta David Jessen pochází z české sportovní rodiny. Jeho maminka Hana Říčná získala pro Československo v 80. letech 20. století dvě medaile v moderní gymnastice. A David Jessen se dostal na Letní olympijské hry v Riu de Janeiru 2016.

Brněnský rodák žije převážně s rodiči v americké Pensylvánii, občanství má ale dvě, americké a české. Vybral si, že reprezentovat bude svou rodnou zem. Je členem oddílu TJ Sokol Brno I. Stal se v jeho barvách v roce 2015 mistrem republiky ve sportovní gymnastice.

Sportovní úspěchy Davida Jessena však začaly v USA, kde také žije jeho osobní trenér a kde byl přijat na univerzitu ve Stanfordu. Jako všestranný sportovní gymnasta bral David Jessen medaile z mistrovství USA. Bojoval ve finále mistrovství Evropy 2016 ve Švýcarsku. V Brně se Davidu Jesenovi daří, jak ukázala Grand Prix smíšených dvojic v roce 2015.

Přesto kvalifikace Davida Jessena na olympiádu v Riu de Janeiru nebyla jen tak. Musel o ni tvrdě bojovat a v dubnu 2016 uspěl. Stalo se to právě v Riu de Janeiru. David Jessen připustil, že se na olympiádu do Brazílie podívá právě díky tomu, že je českým reprezentantem. V USA má mezi vrstevníky takovou konkurenci, že by musel čekat nejspíš až na olympiádu příští . Má se konat v Tokiu v roce 2020.

VŠE O LOH 2016 V RIO DE JANEIRU ČTĚTE ZDE

 

Další Sportovci

zobrazit profil Adam Ptáčník
Adam Ptáčník
zobrazit profil Pavel Pergl
Pavel Pergl
zobrazit profil Vladimír Vůjtek
Vladimír Vůjtek
zobrazit profil Miroslav Dubovický
Miroslav Dubovický
zobrazit profil David Vaněček
David Vaněček
zobrazit profil Lukáš Masopust
Lukáš Masopust
zobrazit profil Tomáš Přikryl
Tomáš Přikryl
zobrazit profil Helena Fibingerová
Helena Fibingerová