Miroslav Vraštil

Miroslav Vraštil

Datum narození: 17. 10. 1982
Místo narození: Olomouc
Váha: 73 kg
Výška: 184 cm
Profese: veslař
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Miroslav Vraštil je excelentní český veslař a reprezentant. Závodil na olympiádě v Londýně v roce 2012 a kvalifikoval se s lehkou čtyřkou bez kormidelníka na Letní olympijské hry v Riu de Janeiru 2016.

Miroslav Vraštil zdědil veslařské umění a lásku k němu po otci, rovněž Miroslavu Vraštilovi st. a rovněž olympionikovi.

Syn Miroslav Vraštil nemusí mít v lodi kormidelníka. Exceloval ve dvojici s Miroslavem Kopáčem na lehké dvojce bez kormidelníka. Například v roce 2014 dojeli na mistrovství světa čtvrtí, ještě lepších výsledků dosáhli ve světovém poháru.

Ve větší lodi, lehké čtyřce bez kormidelníka s Miroslavem Vraštilem a Jiřím Kopáčem sedávají bratři Ondřej a Jan Vetešníkovi. Čtveřice byla určena pro olympiádu v Riu de Janeiru 2016, vedení veslařského svazu před olympiádou, v červenci 2016 rozhodlo, že místo Michaela Humpolce se do Ria de Janeira podívá Jan Vetešník. Ve stejném složení jela čtyřka lehké váhy na londýnské olympiádě.

Miroslav Vraštil ml. má všestranné sportovní nadání a věnuje se také triatlonu. Zúčastnil se dokonce slavného závodu Ironman na Havaji a dopadl nejlépe z amatérských Čechů, byl 259. z 2200 závodníků. Celý závod trvá deset hodin, kdežto rychlostní veslování na dvoukilometrovou vzdálenost zabere zhruba šest minut. Miroslav Vraštil ml. je věrný klubu Dukla Praha.

Otec českého veslaře z Ria de Janeira jezdil především osmičku s kormidelníkem. Na dvojce bez kormidelníka se v roce 1980 podílel na zisku 5. místa. Miroslav Vraštil st. byl také ústředním trenérem českých veslařů, na funkci ale po neshodách s vedením o způsobu tréninku s předstihem před olympiádou v Riu de Janeiru rezignoval.

VŠE O LOH 2016 V RIO DE JANEIRU ČTĚTE ZDE

 

Další Sportovci

zobrazit profil Roman Koudelka
Roman Koudelka
zobrazit profil Jan Šindelář
Jan Šindelář
zobrazit profil David Sklenička
David Sklenička
zobrazit profil Pavel Pergl
Pavel Pergl
zobrazit profil Jaromír Kudera
Jaromír Kudera
zobrazit profil Michal Rozsíval
Michal Rozsíval
zobrazit profil Jakub Malina
Jakub Malina
zobrazit profil Zdeněk Růžička
Zdeněk Růžička