Andrea Daňková

Andrea Daňková

Datum narození: 19. 6. 1992
Místo narození: Praha
Profese: herečka
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Herečka Andrea Daňková dostala od režisérky Evy Toulové hlavní roli v její romantické komedii Šťastná. Na scénáři vykreslující poklesky showbyznysu autorka pracovala čtyři roky.

Nadanou Andreu Daňkovou si režisérka a scénáristka v jedné osobě, Eva Toulová, vybrala díky jejich předchozí spolupráci na studentském filmu. V Šťastné (2014) se Andrea Daňková potkává s dalšími kolegy z novácké Ulice (2005), jako jsou Aneta Krejčíková či Ljuba Krbová. Roli oslnivého muže ve snímku ztvárnil David Kraus.

Dále Andrea Daňková hrála v seriálech Nevinné lži, Případy 1. oddělení, Clona či v třech epizodách mysteriózní série Jiřího Stracha Labyrint (2015), která upoutala též hvězdným obsazením: Jiří LangmajerZuzana Kanócz, Stanislav Majer, Miroslav Donutil, Michal DaleckýZuzana Kajnarová, Anna Linhartová.

Andrea Daňková studovala dva roky hudebně-dramatický obor na pražské konzervatoři. Od října 2011 nastoupila na katedru činoherního herectví DAMU. Účinkovala již na několika scénách, jsou to například Divadlo na Vinohradech, Divadlo Na Jezerce, agentura Harlekýn, Městská divadla pražská, Divadlo Dis či Divadlo A. Dvořáka Příbram.

 

Další Herci

zobrazit profil Barbra Streisand
Barbra Streisand
zobrazit profil Ester Geislerová
Ester Geislerová
zobrazit profil Martin Hofmann
Martin Hofmann
zobrazit profil Jana Nagyová-Pulm
Jana Nagyová-Pulm
zobrazit profil Anna Čtvrtníčková
Anna Čtvrtníčková
zobrazit profil Liliana Malkina
Liliana Malkina
zobrazit profil Sabina Remundová
Sabina Remundová
zobrazit profil Robert Sheehan
Robert Sheehan