Ljuba Krbová

Datum narození: 5. 7. 1958
Místo narození: Hradec Králové
Profese: herečka
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

V těle třímá duši válečníka. S čínským bojovým uměním wu-šu byla na mistrovství světa čtrnáctá. Jinak je Ljuba Krbová známá herečka a dabérka. Její v pořadí třetím manželem je spisovatel a novinář Ondřej Neff.

Už jako dítě navštěvovala baletní přípravu Národního divadla. Během studia na Pražské konzervatoři získala roli v televizním seriálu Zkoušky z dospělosti. Ljuba Krbová si zahrála i v pohádce Lotrando a Zubejda nebo ve filmu Experti. Paní Mádlovou ztvárnila v seriálu Třetí patro. Následovalo Náměstíčko, Místo v životě nebo nekonečný seriál Ulice.

Nezanedbávala ani divadlo. Jeho prkna prověřila jako Mimi z Loupežníka, Agnes v Krysařovi nebo Aňa ve Višňovém sadu. Herečka Ljuba Krbová hraje v pražském Divadle Bez zábradlí nebo ve Strašnickém divadle. Působila i v rádiu.

Jejím hlasem mluví americké herečky Elizabeth Taylorová nebo Jessica Lange. Krvelačnou Umu Thurmanovou dabuje v drsném Killovi Billovi.

Krbová se věnuje i charitativnímu projektu Múzy dětem. Ráda pracuje na zahrádce, jezdí na kole, fotí a cestuje. S Neffem projeli Barmu, Kambodžu i Tibet.

S prvním manželem, ortopedem Ivanem Landorem, má dceru Annu Marii. Po rozvodu se zamilovala do kameramana Kristiána Hynka. Ani toto manželství ale nevydrželo. Ondřej Neff se stal jejím manželem v roce 2008.

 

Další Herci

zobrazit profil Zdeněk Hruška
Zdeněk Hruška
zobrazit profil Tereza Marečková
Tereza Marečková
zobrazit profil Vuk Čelebić
Vuk Čelebić
zobrazit profil Michal Hruška
Michal Hruška
zobrazit profil Eva Kristínová
Eva Kristínová
zobrazit profil Martin Zbrožek
Martin Zbrožek
zobrazit profil Zach Cherry
Zach Cherry