Jaroslav  Dvořák

Jaroslav Dvořák

Datum narození: 2. 8. 1976
Místo narození: Týniště nad Orlicí
Profese: historik, politik ČSSD
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Starosta Nového Jičína a radní Moravskoslezského kraje Jaroslav Dvořák se ve volbách 2016 stal kandidátem ČSSD na post senátora.

Do komunální politiky historik Jaroslav Dvořák vstoupil v roce 2010, čtyři roky poté, co se stal členem ČSSD. Za sociální demokraty byl zvolen zastupitelem města Nový Jičín a v polovině listopadu 1. místostarostou města pro oblasti sociální problematika, školství, kultura a sport. V únoru 2012 dosavadní starosta ze zdravotních důvodů odešel a Jaroslav Dvořák jej nahradil. Ve volbách 2014 obhájil post zastupitele města i starosty. Radním Moravskoslezského kraje se stal v listopadu 2012. Ve volbách 2016 kandiduje do Senátu PČR za ČSSD v obvodu č. 67 – Nový Jičín.

Po gymnáziu Jaroslav Dvořák vystudoval obor historie-muzeologie na Slezské univerzitě v Opavě. V roce 2008 složil rigorózní zkoušku v oboru muzeologie na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity. Pracoval jako historik a etnograf v Muzeu Beskyd Frýdek-Místek, kde byl také vedoucím Společensko-vědního oddělení. Angažoval se také jako člen Senátu Asociace muzeí a galerií České republiky. Je autorem publikací Řezbáři a betlemáři, Řezbáři a dokumentárních filmů Řezbáři a Řezbáři bez hranic.

Rodák z Týniště nad Orlicí Jaroslav Dvořák je ženatý. S manželkou Kristýnou, která je středoškolskou pedagožkou, mají syna Denise. Pokud má starosta volno, tráví čas s rodinou. Hraje si s malým synkem, čte mu, chodí společně na výlety. Rád se věnuje sportu - v zimě to jsou hory a snowboard, v létě kolo a plavání. Mazi jeho další koníčky patří historie a politika.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Další Politici

zobrazit profil Martin Major
Martin Major
zobrazit profil Fidel  Castro
Fidel Castro
zobrazit profil Filip Ušák
Filip Ušák
zobrazit profil Martin Dvořák
Martin Dvořák
zobrazit profil Radek Vondráček
Radek Vondráček
zobrazit profil Jaroslav Vymazal
Jaroslav Vymazal
zobrazit profil Letizia Ortiz Rocasolano
Letizia Ortiz Rocasolano