Jakub Kaifosz

Jakub Kaifosz

Místo narození: Praha
Profese: zpěvák, hudebník

Související celebrity

Životopis

Rocker Jakub Kaifosz se zviditelnil především svým projektem Lazer Viking, s nímž roku 2015 ještě pod názvem Boy Wonder & The Teen Sensations získal nominaci na cenu Apollo.

Muzikant Jakub Kaifosz (narozen 1985) se se svojí deskou Flesh Cadillac stal jedným interpretem mimo hiphopovou scénu, jemuž v září 2016 vyšla u žánrově vyhraněného vydavatelství Bigg Boss. Na albu spolupracoval s britským hudebníkem Sabrehartem, vlasním jménem Stephen Abrehart. Skladby z toho alba jsou mixem garážového roku, post punku, popu a rokenrolu.

S kapelou Wild Tides Jakub Kaifosz vydal roku 2012 EP Hearts or Fire, rok poté LP Hung Loose. Jeho album Radical Karaoke, které roku vyšlo pod názvem Boy Wonder & The Teen Sensations, získalo nominaci na cenu kritiků Apollo 2015. V té době svůj pseudonym změnil na Lazer Viking . Vedle hudby je Jakub Kaifosz velký fanda wrestlingu, což je atletické divadlo.

ROZHOVOR TOČIT DO HUDBY PTÁKEM ČTĚTE V REFLEXU 48/2016

Jakub Kaifosz se narodil v Praze, ale část dětství prožil se svými rodiči a straším bratrem ve Spojených státech amerických, konkrétně v New Jersey. Je držitelem lektorského certifikátu TEFL. Kromě výuky angličtiny se živil jako motač burritos v mexickém rychlém občerstvení, šéfredaktor české mutace časopisu Vice a moderátor Rádia Wave. V rozhovoru na stránkách rádia na dotaz, co by chtěl sdělit světu, uvedl: „Že už by to možná chtělo nějakou další vlnu epidemie moru nebo zajímavější otázky v rozhovorech a dotaznících.“

 

Další Hudebníci

zobrazit profil Vadim  Petrov
Vadim Petrov
zobrazit profil Robert Kodym
Robert Kodym
zobrazit profil Calin (Călin Panfili)
Calin (Călin Panfili)
zobrazit profil Daddy Yankee
Daddy Yankee
zobrazit profil James Newton Howard
James Newton Howard
zobrazit profil Michal Prokop
Michal Prokop
zobrazit profil Till Lindemann
Till Lindemann
zobrazit profil Vlasta Redl
Vlasta Redl