Václav Liška

Datum narození: 19. 3. 1981
Místo narození: Praha
Výška: 189 cm
Profese: herec, závodník na koloběžce
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Herec Václav Liška, který se závodně věnuje jízdě na koloběžce, na ní v roce 2013 absolvoval Tour de France, což je světový unikát.

Po studiu oboru činoherního herectví na DAMU v Praze Václav Liška od roku 2005 působil v Západočeském divadle Cheb (představení Dívka snů, Romeo a Julie či Osiřelý západ), kde byl roku 2007 v anketě ČT Divadlo žije! oceněn jako neoblíbenější tamní herec.

VÁCLAV LIŠKA MILIONÁŘEM

Dále Václav Liška účinkoval v Divadle Radka Brzobohatého a v letech 2009 až 2012 v Jihočeském divadle v Českých Budějovicích. Později jej mohli diváci vidět Na Jezerce, v Ungeltu, v Městském divadle v Kladně či na Letních shakespearovských slavnostech.

Před kamerou se Václav Liška mihl v komedii Marie Procházkové Žralok v hlavě (2005) s Oldřichem Kaiserem a Jiřím Lábusem v hlavních rolích. Objevil se v řadě seriálů: Letiště, Ordinace v růžové zahradě, Kriminálka Anděl, Místo činu či Labyrint. Ústředního hrdinu zpodobnil v krátkém filmu Pan Liwed (2012). Jednu z vedlejších postav ztvárnil v komediální minisérii Milana Šteindlera Kancl (2014), který do ní obsadil Václava Koptu nebo Michala Daleckého.

Velkým koníčkem Václava Lišky je sport. V mládežnických kategoriích to dokonce dotáhl k několika titulům Přeborníka Prahy v lehké atletice, především v běhu na 800 m, čtyřikrát byl členem vítězné ASK Slavia Praha na MČR v atletice družstev.

Roku 2001 se Václav Liška začal věnovat závodní jízdě na koloběžce. Je několikanásobným účastníkem MS i ME. V roce 2005 byl i na MS v ledoběhu (obdoba koloběžky na ledu a sněhu) ve Finsku. Na koloběžce společně s pěti kamarády zdolal Tour de France, což je naprostý světový unikát. Pod Vítězným obloukem v Paříži stanuli 20. července 2013.

V této oblasti Václava Liška též podniká – je jedním z jednatelů výhradního dovozcem finských a španělských koloběžek. Snaží se udržovat nejen kondičku svou, ale i druhých, a to jako trenér ve Sportcentru Delfín.

O VÁCLAVU LIŠKOVI ČTĚTE ZDE>>

Herec Václav Liška kdysi chodil s kolegyní Annou Remkovou

 

Další Herci

zobrazit profil Sasha Calle
Sasha Calle
zobrazit profil Eva Leimbergerová
Eva Leimbergerová
zobrazit profil Ján Koleník
Ján Koleník
zobrazit profil Abby Elliott
Abby Elliott
zobrazit profil Helena Kružíková
Helena Kružíková
zobrazit profil Luca Padovan
Luca Padovan
zobrazit profil Becki Newton
Becki Newton
zobrazit profil Rossano Rubicondi
Rossano Rubicondi