Priscilla Chan

Priscilla Chan

Datum narození: 24. 2. 1985
Místo narození: Massachusetts, USA
Výška: 165 cm
Profese: lékařka
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Pediatrička Priscilla Chan, žena Marka Zuckerberga, zakladatele sociální sítě Facebook, se se svým budoucím manželem seznámila na studiích, konkrétně na Harvardské univerzitě.

Lékařka Priscilla Chan, dcera čínsko-vietnamských uprchlíků, kteří do Spojených států přijeli po Pádu Saigonu, se narodila na bostonském předměstí Braintree. Střední školu Quincy High School ukončila roku 2003 a byla přijata na Harvard.

Na uvítacím večírku pro nové členy harvardského spolku poznala tehdy studenta druhého ročníku Marka Zuckerberga, s nímž začala chodit. V září 2010, kdy Priscilla Chan byla medičkou Kalifornské univerzity v San Franciscu, ji partner požádal o roku a nabídl jí, aby se přestěhovala do jeho domu v Palo Alto.

Internetového podnikatele, zakladatele a výkonného ředitele Facebooku Marka Zuckerberga, jehož jmění časopis Forbes roku 2017 odhadl na 56,7 miliard USD, si Priscilla Chan vzala 19. května 2012. Svatba se konala na zahradě snoubencova sídla při oslavě jejího ukončení studia lékařství.

Po nezdařených pokusech o založení rodiny – Priscilla Chan opakovaně potratila – se jim 1. prosince 2015 narodila dcera Maxima. Když jí bylo 15 měsíců, manželé oznámili šťastnou novinu, že čekají další holčičku.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Anson Mount
Anson Mount
zobrazit profil Kateřina Langerová
Kateřina Langerová
zobrazit profil Lana Del Rey
Lana Del Rey
zobrazit profil Vladislav Vilímec
Vladislav Vilímec
zobrazit profil Michal Foret
Michal Foret
zobrazit profil Mahulena Bočanová
Mahulena Bočanová
zobrazit profil Ondřej Benešík
Ondřej Benešík