Kate Middleton

Datum narození: 9. 1. 1982
Místo narození: Reading, Berkshire, Anglie
Váha: 56,7 kg
Výška: 179 cm
Profese: manželka prince Williama, následníka trůnu

Související celebrity

Životopis

Kate Middleton se z obyčejné dívky z jižní Anglie stala vévodkyní z Cornwallu a Walesu. Splnil se jí dětský sen snad všech dívek světa: když se provdala za prince Williama, stala se princeznou.

Catherine Elizabeth Middleton sice nepochází z žádné královské rodiny, ale vystupování měla a má dostatečně vhodné na to, aby se stala manželkou britského následníka trůnu (i když občas... třeba když ji fotografové přistihnou, že pod šaty nenosí kalhotky...). Manželka prince Williama je nejstarší dcerou leteckého dispečera společnosti British Airways Michaela Francise Middletona a letušky Carol Elizabeth Middletonové. Její rodiče vlastní objednávkovou společnost, která se zabývá prodejem party doplňků a dekorací. Má dva mladší sourozence. Sestru Phillipu (která je veřejnosti známější jako Pippa) a bratra Jamese.

VÉVODKYNĚ KATE: HUBNĚTE KRÁLOVSKY!

Narodila se v hrabství Reading, Berkshire, v jižní Anglii a navštěvovala veřejnou školu Marlborough College. Kate Middleton nikdy nebyla jednou z těch, kdo se jenom věnoval škole a veškerý svůj volný čas trávil čtením knih doma, v izolaci od vrstevníků. Od mala se věnovala tenisu, hokeji, basketballu a atletice. Stejně jako princ William i Kate Middleton studovala na University of St. Andrews ve skotské provincii Fife se zaměřením na historii umění. Jejími dalšími obory byly biologie a chemie. Na této škole se také s vnukem královny Alžběty a synem prince Charlese (od září 2022 král Karel III.) seznámila (kuriozita: je údajně Williamovou sestřenicí ze 16. kolena).

Po absolvování univerzity krátce pracovala ve firmě svých rodičů, později však získala zaměstnání na částečný úvazek v módním domě Jigsaw coby asistentka nákupčího. Kate Middleton se aktivně zajímá o dětskou módu - v rámci firmy Party Pieces vytvořila značku First Birthdays a do budoucna by se tomuto oboru chtěla více věnovat.

O VÉVODKYNI KATE MIDDLETON ČTĚTE ZDE>>

Kate a William spolu chodili již od dob studií na univerzitě. V roce 2007 však ve švýcarském Zermattu oznámili rozchod. Nicméně ještě tentýž rok se objevily spekulace o obnovení jejich vztahu, definitivně se však potvrdily až v roce 2010, kdy se v Keni zasnoubili. 29. dubna 2011 se ve Westminsterském opatsví uskutečnila svatba.

Dne 22. července 2013 se jim narodil syn George Alexander Louis z Walesu

princ George (princ z Walesu )
 

(česky Jiří Alexandr Ludvík). Je prvorozeným synem prince Williama, védody z Cornwallu a Walesu, a tedy dalším nástupníkem trůnu. Na podzim 2014 oznámili královští rodiče, že čekají dalšího potomka. A přišla na svět princezna Charlotte. V létě 2017 vévodkyně Kate otěhotněla potřetí. V dubnu 2018 porodila třetí dítě, syna Louise Arthura Charlese.

V březnu 2024 princezna Kate přiznala, že má rakovinu a začala podstupovat léčbu.

 

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Josef Škvorecký
Josef Škvorecký
zobrazit profil Roman Štolpa
Roman Štolpa
zobrazit profil Ondřej Trojan
Ondřej Trojan
zobrazit profil Nikola Buranská
Nikola Buranská
zobrazit profil Ivanka Kohoutová
Ivanka Kohoutová
zobrazit profil Zdeněk Podskalský
Zdeněk Podskalský
zobrazit profil George Walker Bush
George Walker Bush