Jana Bernášková

Datum narození: 21. 2. 1981
Místo narození: Krnov
Profese: herečka
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Herečka Jana Bernášková, která na divadle ztvárnila řadu hlavních rolí, se do povědomí široké divácké veřejnosti dostala zejména díky seriálu TV Nova Ulice.

Od dětství se Jana Bernášková věnovala sborovému zpěvu a chodila do školního dramatického kroužku. Po dokončení základní školy se přihlásila na Janáčkovu konzervatoř v Ostravě. Svou první roli dostala již v 16 letech ve hře Tajemná zahrada, a to v Divadle Petra Bezruče.

V roce následujícím získala stipendium a posléze stálé angažmá v Národním divadle moravskoslezském, kde strávila šest let. Zahrála si zde řadu hlavních rolí. Jmenujme např. inscenace Romeo a Julie, Romance pro křídlovku, Tři sestry. Za ztvárnění Iriny v této hře Jana Bernášková získala roku 2001 ocenění Nejlepší herečka NDM.

JANA BERNÁŠKOVÁ - O ŽIVOTĚ SE DVĚMA MUŽI

Ve čtyřiadvaceti letech se Jana Bernášková rozhodla odejít do Prahy. Zpočátku byla bez angažmá a pracovala jako servírka, uklízela a prodávala v obchodě. Pak se na ni štěstí usmálo a v Divadle na Vinohradech jí nabídli hlavní ženskou roli ve hře Král se baví.

Současně se také stala hvězdnou seriálu TV Nova Ulice, kde roli, díky níž se stala známou, dostala od režiséra Dušana Kleina. Kadeřnici Bety hrála v letech 2005 až 2007. Objevila se i v dalších seriálech. Jmenujme např. Horákovi, Kriminálka Anděl, Cukrárna, Vyprávěj či Všechny moje lásky.

O JANĚ BERNÁŠKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Svou první hlavní roli dostala Jana Bernášková též od Dušana Kleina, a to v jeho pohádce Král ozvěny, kde ztvárnila princeznu Doubravku. Na stříbrném plátně jste ji mohli vidět mj. ve filmech Duše jako kaviár, Bestiář, Hranaři či v pohádkách režiséra Zdeňka Trošky Strašidla a Čertoviny.

Jana Bernášková pět let žila s divadelním režisérem Davidem Drábkem, s nímž má dceru Justýnu a ještě společně na dálku adoptovali indickou holčičku Anushu. Roku 2010 se jejím partnerem stal scenárista Rudolf Merkner. V červnu 2012 se vzali a v srpnu 2013 se jim narodil syn Theodor.

 

Články o celebritě

Herečka Bernášková vytáhla poklad z archivu: Opička Janička! Herečka Bernášková vytáhla poklad z archivu: Opička Janička! Jana Bernášková (42) patří bez přehánění mezi nejkrásnější herečky současnosti. A byla roztomilá dok... číst článek
Sexy zombice Jana Bernášková: 20 dní plných krve! Sexy zombice Jana Bernášková: 20 dní plných krve! Velmi netradiční natáčení zažila Jana Bernášková (42), která si zahrála v hororu s erotickým nádeche... číst článek
Premiéra seriálu Vytoč mého agenta: Hvězdami rozverní VIP junioři! Premiéra seriálu Vytoč mého agenta: Hvězdami rozverní VIP junioři! Potomci slavných v hlavní roli na slavnostní premiéře prvního a třetího dílu nového seriálu televize... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Martin Kraus
Martin Kraus
zobrazit profil Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
zobrazit profil Frances Fisher
Frances Fisher
zobrazit profil Anna Geislerová
Anna Geislerová
zobrazit profil Alena Vránová
Alena Vránová
zobrazit profil Marie Švestková
Marie Švestková
zobrazit profil Julie Gayet
Julie Gayet
zobrazit profil Vincent D'Onofrio
Vincent D'Onofrio