Daddy Yankee

Daddy Yankee

Datum narození: 3. 2. 1977
Místo narození: San Juan, Portoriko
Profese: rapper
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Rapper Daddy Yankee proslul skladbou Despacito, na níž se podílel se zpěvákem Luisem Fonsim. Skladba v létě 2017 získala na YouTube přes tři miliardy zhlédnutí.

Portorický zpěvák Ramón (Raymond) Ayala známý jako rapper Daddy Yankee se před mega úspěchem songu Despacito proslavil hitem Gasolina, který se jako první reggaeton dostal do Evropy. Je z alba Barrio Fino (2004). Daddy Yankee debutoval již roku 1995 deskou No Mercy.

Hit Despacito Daddy Yankee nazpíval společně s Luisem Fonsim 12. ledna 2017. Zakrátko se tento song dostal na vrchol světových hitparád a v létě 2017 překonal magickou hranici tří miliard zhlédnutí a stal se tak do té doby historicky nejsledovanějším videm na YouTube.

Vysílání skladby Despacito bylo v malajsijských státních sdělovacích prostředcích kvůli jejímu obscénnímu textu zakázáno vládou. Naopak ve Venezuele zaujala i hlavu státu. Tamní prezident Nicolás Maduro ji nezákonně použil při své kampani.

Daddy Yankee se roku 1994 oženil s Mireddys González, s níž má tři děti, jsou to Yamilet Ayala González, Jeremy Ayala González, Jesaeelys Ayala González.

 

Další Hudebníci

zobrazit profil Ivo Kahánek
Ivo Kahánek
zobrazit profil Marpo (Otakar Petřina)
Marpo (Otakar Petřina)
zobrazit profil Daniel Čech
Daniel Čech
zobrazit profil Oto Klempíř
Oto Klempíř
zobrazit profil Andrea Jiskrová
Andrea Jiskrová
zobrazit profil Jindra Polák
Jindra Polák
zobrazit profil Ladislav Štaidl
Ladislav Štaidl
zobrazit profil Petr Ulrych
Petr Ulrych