Vojtěch Záveský

Vojtěch Záveský

Datum narození: 16. 6. 1983
Přezdívka: Vojtaano
Místo narození: Litoměřice
Profese: herec, hudebník, skladatel, textař
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Vojtěch Záveský alias Vojtaano si zahrál ve Vinařích či v Rodinném filmu. Hudbu složil třeba k úspěšnému seriálu Vyšehrad.

Na divadelních prknech Vojtěch Záveský začínal v Městských divadlech pražských. Diváci jej dále mohli vidět v Divadle Palace, v agentuře Familie, v Divadle A. Dvořáka Příbram či v agentuře Harlekýn.

Vojtěch Záveský si zahrál i v Ulici

Před televizní kamerou se Vojtěch Záveský alias Vojtaano objevil v epizodních rolích v seriálech Ulice, Helena, Kriminálka Anděl či Případy 1. oddělení. První výraznější role ztvárnil v sitcomu TV Nova PanMáma (hrál Luďka Hálu) a v komediálním seriálu TV Prima Vinaři. Zde se předvedl jako nemakačenko Jožin Chrudoš. 

VOJTĚCH ZÁVESKÝ - 3. MÍSTO V PITÍ PIVA?

V celovečerním bijáku Vojtěch Záveský debutoval roku 2015. Šlo o menší role ve dvou snímcích, v na Českého lva nominovaném Rodinném filmu s Vandou Hybnerovou a Karlem Rodenem v hlavních rolích a v komedii Andílek na nervy, kde andílka ztvárnila Anna Kadeřávková, která na nervy šla zpočátku všem, zvlášť svému otci v podání Pavla Řezníčka.

Vojtěch Záveský si zahrál také v komediích Teorie tygra (2016) nebo Bajkeři (2017). V první policistu, v druhé kombajnistu.

Na YouTube je Záveský Vojtaanem

Jako hudebník a skladatel se Vojtěch Záveský předvedl songem ke komediální minisérii z fotbalového prostředí Vyšehrad. Na svém kontě má jak hudbu, tak text k písni Budulínek vs Galantní jelen, která zazněla v komedii Musíme se sejít (2016).

Vojtěch Záveský zveřejňuje videa na YouTube, v nichž vystupuje pod přezdívkou Vojtaano.

 

Další Herci

zobrazit profil Nela Boudová
Nela Boudová
zobrazit profil John Leguizamo
John Leguizamo
zobrazit profil Helen Mirren
Helen Mirren
zobrazit profil Catherine Zeta-Jones
Catherine Zeta-Jones
zobrazit profil Kordula Stropnická
Kordula Stropnická
zobrazit profil Martina Preissová
Martina Preissová
zobrazit profil Andrew Garfield
Andrew Garfield