Niels Högel

Niels Högel

Datum narození: 30. 12. 1976
Místo narození: Wilhelmshaven, Německo
Profese: sériový vrah, bývalý ošetřovatel

Související celebrity

Životopis

Bývalý ošetřovatel Niels Högel, největší sériový vrah v Německu, původně odsouzený na doživotí za mord dvou lidí, má údajně na svědomí daleko víc životů. Zřejmě usmrtil přes sto lidí.

Němečtí vyšetřovatelé v létě 2017 přišli s otřesnou zprávou, že obětí ošetřovatele Nielse Högela, přezdívaného Anděl smrti, bylo 90. V listopadu zveřejnili nové závěry: stopy medikamentů, které zdravotnický pracovník používal k vraždám, našli v dalších šestnácti tělech.

NIELS HÖGEL – ZDRAVOTNÍK VRAŽDIL, KUDY CHODIL

Niels Högel tak podle policie usmrtil 62 lidí v nemocnici v Delmenhorstu a dalších 38 na klinice v severním městě Oldenburgu. A to zřejmě nejde o konečná čísla. U dalších zesnulých osob se musí provést ještě podrobnější testy, protože látky, jimiž ošetřovatel vraždil, dostávaly i v rámci léčby. Pokud se vše potvrdí, stane se největším sériovým vrahem v poválečné historii Německa.

Ošetřovatel Niels Högel se k činům dříve přiznal. Těžce nemocným pacientům injekčně podával lék na srdeční arytmii Gilurytmal, ale také betablokátor Sotalex. Léky následně způsobily srdeční selhání. Muž se poté snažil pacienty oživovat, aby před kolegy vypadal jako hrdina.

Odhalen byl 22. června 2005, kdy manipuloval s infuzí a ukázalo se, že pacient dostával lék, který vůbec nemá naordinovaný. V roce 2015 poslal soud v Oldenburgu Nielse Högela do vězení na doživotí za dvě vraždy, dva pokusy o vraždu a dva případy těžkého ublížení na těle.

Podle některých odhadů mohl německý ošetřovatel Niels Högel zavraždit až 178 osob – to se však nikdy neprokáže, protože některá těla byla zpopelněna.

 

Další Ostatní

zobrazit profil Karin Křížová
Karin Křížová
zobrazit profil Bronislav Schwarz
Bronislav Schwarz
zobrazit profil Jiří Holubář
Jiří Holubář
zobrazit profil Jakub Zindulka
Jakub Zindulka
zobrazit profil Naděžda Munzarová
Naděžda Munzarová
zobrazit profil Petr Štěpánek
Petr Štěpánek
zobrazit profil Lydie Franka Bartošová
Lydie Franka Bartošová