Lenka Janíková

Lenka Janíková

Datum narození: 23. 4. 1979
Profese: herečka, muzikálová zpěvačka, dabérka
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Herečka Lenka Janíková se věnuje zejména divadlu, dabingu a spolupracuje s rozhlasem. Ztvárnila řadu rolí jak v známých muzikálech, tak v divadelních inscenacích.

Po gymnáziu Lenka Janíková absolvovala obor muzikálové herectví na JAMU. Krátce nato, roku 2004, získala angažmá v Městském divadle Brno, kde hrála společně se svým 1. ledna 2018 tragicky zesnulým partnerem Jakubem Zedníčkem, synovcem Pavla Zedníčka, herce, moderátora a baviče.

Diváci mohli Lenku Janíkovou vidět mj. v muzikálech a inscenacích Hair, Zahrada divů, Les Misérables, Hello, dolly!, Chicago, Tři sestry, Pokrevní bratři, Mefisto či Strýček Váňa. Hostovala v Mahenově divadle nebo v Divadle U stolu.

Před kamerou Lenka Janíková debutovala v krátkometrážním snímku Odchází (2007) po boku Niny Divíškové. Objevila se v tragikomedii Jak jsme hráli čáru (2014) s Milanem Lasicou, Libuší Šafránkovou a Ondřejem Vetchým v hlavních rolích.

Začala se podílet na projektu Listování, který hravou formou představuje nové knižní tituly a jejich autory, s nimiž hostuje po celé republice i v zahraničí. Lenka Janíková se také věnuje dabingu a pracuje pro Český rozhlas.

S partnerem, hercem Jakubem Zedníčkem, který v pouhých 27 letech tragicky zahynul při autonehodě na D1, měli dceru Mayu (narozena březen 2017).

 

Další Herci

zobrazit profil Rebeka Poláková
Rebeka Poláková
zobrazit profil Claudia Zounarová
Claudia Zounarová
zobrazit profil Miroslav Krobot
Miroslav Krobot
zobrazit profil Vlasta Chramostová
Vlasta Chramostová
zobrazit profil Martin Písařík
Martin Písařík
zobrazit profil Kunal Nayyar
Kunal Nayyar
zobrazit profil Tomáš Matonoha
Tomáš Matonoha
zobrazit profil Stefanie Reinsperger
Stefanie Reinsperger