Tom Holland

Datum narození: 1. 6. 1996
Místo narození: Kingston upon Thames, VB
Profese: herec, tanečník
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Tom Holland, celým jménem Thomas Stanley „Tom“ Holland, v roce 2017 obrdžel cenu BAFTA pro vycházející hvězdu. The Saturn Awards dostal mj. za Spider-Mana.

Studoval na Wimbledon College, kde zaujal svými tanečními hip-hopovými schopnostmi. Díky tomu se Tom Holland proslavil titulní rolí v muzikálu Billy Elliot v uvedení londýnského divadla Victoria Palace Theatre a stal se jedním z nejzajímavějších a nejvšestrannějších mladých herců Hollywoodu.

Celosvětové uznání si Tom Holland získal rolí Petera Parkera/Spider-Mana ve snímcích společnosti Marvel: Captain America: Občanská válka (2016), Spider-Man: Homecoming (2017), Avengers: Infinity War (2018), Avengers: Endgame (2019), který tehdy překonal rekordy tržeb.

Hlavním hrdinou Tom Holland zůstal i ve snímku Spider-Man: Daleko od domova (2019), který celosvětově utržil přes 1,13 miliardy dolarů a stal se nejúspěšnějším filmem o Spider-Manovi, kterým byl až do premiéry filmu Spider-Man: Bez domova (2021).

Ten překonal všechny dosavadní rekordy a v USA záhy po svém uvedení do kin utržil přes 723 milionů dolarů, čímž se stal čtvrtým nejúspěšnějším filmem všech dob na domácím trhu, a celosvětově utržil přes 1,69 miliardy dolarů, což ho tehdy zařadilo na šesté místo.

Hlavní roli Tom Holland ztvárnil mj. také v thrilleru The Devil All the Time (Ďábel), v krimi dramatu Cherry, v antologického seriálu The Crowded Room (Přeplněný pokoj).

Kromě herectví a tanci se Tom Holland věnuje namlouvání animovaných postav, jako např. ve fantasy Frčíme, který společnost Walt Disney Pictures uvedla do kin v březnu 2020.

Další hlavní roli, mazaného zloděje Nathana Drakea, Tom Holland dostal v dobrodružném akčním snímku Uncharted. Ten měl premiéru v únoru 2022.

 

Další Herci

zobrazit profil Kristína Svarinská
Kristína Svarinská
zobrazit profil Ladilav Frej jr.
Ladilav Frej jr.
zobrazit profil Libuše Havelková
Libuše Havelková
zobrazit profil Jana Drbohlavová
Jana Drbohlavová
zobrazit profil Vladimír Marek
Vladimír Marek
zobrazit profil Kristen Stewart
Kristen Stewart
zobrazit profil Barbara Ronchi
Barbara Ronchi
zobrazit profil Felix Holzmann
Felix Holzmann