Jan Sýkora

Datum narození: 29. 12. 1993
Místo narození: Plzeň
Váha: 60 kg
Výška: 170 cm
Profese: fotbalový záložník

Související celebrity

Životopis

Fotbalový záložník Jan Sýkora, který v reprezentačním A-mužstvu ČR debutoval v srpnu 2016, následující rok získal s SK Slavia Praha titul mistra nejvyšší české soutěže.

Kariéru Jan Sýkora odstartoval v týmu FC Švihov, odkud v průběhu mládeže zamířil nejprve do mužstva TJ Přeštice a posléze do Viktorie Plzeň. V roce 2011 přestoupil do klubu AC Sparta Praha. Krátce hostoval ve Zbrojovce Brno.

JAN SÝKORA – ROZHOVOR PRO VIP SPORT

Tříletý kontrakt Jan Sýkora uzavřel s FC Slovan Liberec, s nímž se v sezóně 2015/2016 představil v základní skupině Evropské ligy UEFA. Mužstvo do jarní vyřazovací části nepostoupilo. V utkání s FK Qarabağ 15. září 2016 časem 10,69 sekund překonal rekord nejrychlejšího gólu Evropské ligy UEFA.

V zimní přestávce sezóny 2016/2017 o Jana Sýkoru projevily zájem týmy AC Sparta Praha, SK Slavia Praha a FC Viktoria Plzeň. Nakonec za zhruba 23 milionů korun v lednu 2017 přestoupil k sešívaným, s nimiž téhož roku získal titul mistra nejvyšší české soutěže.

S reprezentací Jan Sýkora začal již v rámci působení za mládež. V A-mužstvu České republiky debutoval v srpnu 2016.

Vzorem Jana Sýkory je Pavel Nedvěd, bývalý záložník, jeden z nejslavnějších českých fotbalistů.

O JANU SÝKOROVI ČTĚTE ZDE>>

Fotbalový záložník Jan Sýkora dva roky chodil s modelkou Lucií Duškovou. Rozešli se koncem roku 2016. Začátkem ledna 2018 se objevil s novou láskou, herečkou Sarou Sandeva, na premiéře pohádky Zdeňka Trošky Čertoviny. Jejich vztah neměl dlouhého trvání.

 

Články o celebritě

Plzni se vrací marodi. Sýkora a spol. v tréninku, Vydra v akci ve Španělsku? Plzni se vrací marodi. Sýkora a spol. v tréninku, Vydra v akci ve Španělsku? Na konci roku oznámila Plzeň dvě velké posily, Matěje Vydru (30) a Romana Květa (25). Neméně důležit... číst článek
V Plzni začali marodi. Ze Sýkory je blonďák, stoper jako kompenzace? V Plzni začali marodi. Ze Sýkory je blonďák, stoper jako kompenzace? Cesta za návratem na trávníky začíná. Viktoria Plzeň v závěru náročného a úspěšného roku startuje př... číst článek
Černý jako faktor X? Ofenzivní záložník má z Čechů nejlepší formu Černý jako faktor X? Ofenzivní záložník má z Čechů nejlepší formu Za Twente zvládl v Eredivisii čtyři góly během čtyř dnů, rozhodl velký šlágr s Eindhovenem (2:1). Dá... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Jan Veselý
Jan Veselý
zobrazit profil Čestmír Kožíšek
Čestmír Kožíšek
zobrazit profil Iveta Luzumová
Iveta Luzumová
zobrazit profil Josef Zimovčák
Josef Zimovčák
zobrazit profil Jakub Kovář
Jakub Kovář
zobrazit profil Ilona Hlaváčková
Ilona Hlaváčková
zobrazit profil Ivan Hašek
Ivan Hašek