Miroslav Bobek

Datum narození: 10. 2. 1967
Místo narození: Mladá Boleslav
Profese: ředitel Zoo Praha, přírodovědec, manažer, novinář, spisovatel
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Přírodovědec Miroslav Bobek se roku 2010 stal ředitelem Zoo Praha a roku 2014 ještě také prezidentem Unie českých a slovenských zoologických zahrad.

Po studiu zoologie na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy v Praze Miroslav Bobek léta působil v Českém rozhlasu, kde se do podvědomí široké veřejnosti dostal především díky projektu Odhalení, v němž formou reality show sledoval život goril v Zoo Praha.

MIROSLAV BOBEK - ROZHOVOR PRO E15 NAJDETE ZDE

V roce 1997 se Miroslav Bubek stal vedoucím projektu Duhový most, který zajistil vysílání v době povodní na Moravě. V letech 1998 až 2000 byl šéfredaktorem stanice Praha. V roce 2000 založil divizi Český rozhlas 8, kterou šéfoval.

Vedl řadu expedic do Afriky, z nichž uskutečnil stovky živých vstupů. Klíčovou roli Miroslav Bobek sehrál rovněž v projektu Nová odysea o migraci čápů v Asii, dále také organizoval on-line projekt Sokoli v srdci velkoměsta o líhnutí sokolů stěhovavých na Týnském chrámu v Praze a budově Českého rozhlasu na Vinohradech.

V roce 2005 Miroslav Bobek stál u zrodu populárně-naučné stanice Leonardo, jejíž byl do roku 2009 ředitelem. Koncem téhož roku vyhrál konkurz na ředitele Zoo Praha. Funkci po Petru Fejkovi převzal 1. ledna 2010. V červnu 2014 byl navíc zvolen prezidentem Unie českých a slovenských zoologických zahrad.

Přírodovědec a manažer Miroslav Bobek je autorem naučných publikací, výboru sloupků a poznámek a knih pohádek, které byly přeloženy do řady cizích jazyků.

Za popularizaci vědy Miroslav Bobek obdržel roku 2008 čestnou medaili Vojtěcha Náprstka. Roku 2014 se stal nositelem Medaile přátelství, kterou mu udělil mongolský prezident.

O MIROLAVU BOBKOVI ČTĚTE ZDE>>

Miroslav Bobek je ženatý. S manželkou Klárou má syna Kryštofa a dceru Markétu.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Thom Artway (Tomáš Maček)
Thom Artway (Tomáš Maček)
zobrazit profil Jonáš Zima
Jonáš Zima
zobrazit profil Zdeněk Buštík
Zdeněk Buštík
zobrazit profil Tomáš Fadrný
Tomáš Fadrný
zobrazit profil Barbora Kroužková
Barbora Kroužková
zobrazit profil Kelly Bishop
Kelly Bishop
zobrazit profil Pavel Vaculík
Pavel Vaculík
zobrazit profil Jaroslav Havelka
Jaroslav Havelka