Michaela Tejmlová

Michaela Tejmlová

Datum narození: 15. 5. 1977
Místo narození: Jablonec nad Nisou
Profese: právnička, neúspěšná kandidátka SENÁTORŮ 21 ve volbách do Senátu
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Právnička Michaela Tejmlová, expertka na evropské právo, se jako nestraník stala v senátních volbách 2018 kandidátkou hnutí SENÁTOR 21 v obvodu č. 35 - Jablonec nad Nisou. Neuspěla.

Po Gymnáziu Tanvald Michaela Tejmlová, rozená Suchardová, absolvovala obor právo na Právnické fakultě Univerzity Karlovy v Praze a následně vystudovala evropské právo na Stockholm University.

Michaela Tejmlová šest let pracovala pro Evropskou komisi na Generálním ředitelství pro hospodářskou soutěž, dále pak mj. pro službu Vaše Evropa - Poradenství, poskytující bezplatnou právní pomoc občanům i podnikatelům týkající se jejich práv v EU.

Jako externí spolupracovnice Nadačního fondu proti korupci se Michaela Tejmlová zapojila do snahy o kvalitní právní úpravu státní správy České republiky.

Ve volbách do Evropského parlamentu 2014 Michaela Tejmlová neúspěšně kandidovala za Stranu zelených, poté z ní vystoupila. Ve volbách 2014 byla coby nestraník zvolena zastupitelkou města Jablonce nad Nisou, v krajských volbách 2016 skončila jako první náhradník.

V senátních volbách 2018 se Michaela Tejmlová stala kandidátkou hnutí SENÁTOR 21 na post v horní komoře, a to za obvod č. 35 - Jablonec nad Nisou. Neuspěla. V druhém kole ji porazil senátor Jaroslav Zeman (ODS).

 

Další Ostatní

zobrazit profil David Witosz
David Witosz
zobrazit profil Drahomíra Vihanová
Drahomíra Vihanová
zobrazit profil Robert Peňažka
Robert Peňažka
zobrazit profil Pavel Fischer
Pavel Fischer
zobrazit profil Marie Formáčková
Marie Formáčková
zobrazit profil Adela Vinczeová
Adela Vinczeová
zobrazit profil Jaroslav Chalupský
Jaroslav Chalupský
zobrazit profil Radim Babinec
Radim Babinec