Marek Ošťádal

Marek Ošťádal

Datum narození: 28. 8. 1973
Místo narození: Olomouc
Profese: politik hnutí STAN, 5. senátor za obvod č. 66 - Olomouc
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Stavař Marek Ošťádal coby dlouholetý starosta obce Náklo ve volbách 2020 získal senátorské křeslo za hnutí STAN za obvod číslo 66 - Olomouc.

Pracoval mj. jako elektromechanik, řidič, obsluha čerpací stanice. V době, kdy Marek Ošťádal působil coby inspektor strážní služby, v letech 2000 až 2003 absolvoval střední učiliště stavební. Kromě toho, že též podnikal, byl grafikem v tiskárně Twin.

Do politiky Marek Ošťádal vstoupil ve volbách 2010 za Nezávislé a stal se starostou obce Náklo. Funkci opakovaně obhájil. Členem hnutí STAN, jehož byl dříve registrovaným příznivcem, se stal roku 2016.

Právě hnutí STAN Marka Ošťádala vyslalo do senátních voleb 2020 vybojovat křeslo v horní komoře za obvod č. 66 - Olomouc. To se mu podařilo. Ve druhém kole porazil Jana Zahradníčka (hnutí ANO 2011).

Jedním z největších koníčků Marka Ošťádala je hudba. Hraje na baskytaru ve vlastní kapele s názvem Stracené ráj, což je podle jeho slov jediná skupina na světě, která zpívá v hanáčtině. Dále rád sportuje. Jmenujme např. vodní lyže, sjezdové lyžování, turistika, kolo či plavání.

Marek Ošťádal je ženatý. S manželkou Ivanou má dvě dcery.

O SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2020 ČTĚTE ZDE>>

 

 

Další Politici

zobrazit profil Vít Vomáčka
Vít Vomáčka
zobrazit profil Jiří Lajtoch
Jiří Lajtoch
zobrazit profil Cyril Svoboda
Cyril Svoboda
zobrazit profil Zdeněk Škromach
Zdeněk Škromach
zobrazit profil Václav Láska
Václav Láska
zobrazit profil Jana Levová
Jana Levová
zobrazit profil Tomáš Kohoutek
Tomáš Kohoutek
zobrazit profil Jaromír Kalina
Jaromír Kalina