Benjamin Kuras

Benjamin Kuras

Datum narození: 4. 4. 1944
Místo narození: Zlín
Profese: spisovatel, dramatik, publicista, překladatel
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Spisovatele a publicistu Benjamina Kurase do senátních voleb 2018 vyslala strana REALISTÉ vybojovat křeslo v horní komoře, a to za obvod č. 20 - Praha 4.

Benjamin Kuras, původním jménem Miloslav Kuraš, po střední škole vystudoval anglistiku na Univerzitě Palackého v Olomouci. Poté pracoval jako redaktor v rozhlase.

BENJAMIN KURAS NA REFLEX.CZ

V roce 1968 Benjamin Kuras emigroval do Velké Británie, kde řadu let působil v české redakci BBC a v londýnském divadle Young Vic. V roce 1974 konvertoval k judaismu a změnil si jméno na Benjamin Kuras. Rok nato získal britské občanství.

Roku 1990 začal Benjamin Kuras publikovat v českých periodikách, jako jsou Respekt, Bajt, Český deník, Týden, Lidové noviny, Profit, Marianne, MFDnes, Právo, Xantypa nebo Reflex. Napsal na dvě desítky rozhlasových a divadelních her.

Benjamin Kuras, který patří mezi výrazné kritiky Evropské unie, multikulturalismu, islamismu a socialismu, vydal několik desítek knih. Je autorem humorných publikací o taoistickém sexu, gastronomii, náboženství, historii a filozofii.

Za Stranu svobodných občanů se neúspěšně pokusil dostat do Evropského parlamentu. V senátních volbách 2018 si nestraníka Benjamina Kurase vybrala strana REALISTÉ jako svého kandidáta, a to v obvodu č. 20 - Praha 4.

VŠE O SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2018 NAJDETE ZDE>>

 

Další Spisovatelé

zobrazit profil Simon Mawer
Simon Mawer
zobrazit profil Michal Šanda
Michal Šanda
zobrazit profil Petr Hořejš
Petr Hořejš
zobrazit profil Jiří Suchý
Jiří Suchý
zobrazit profil Rudolf Čechura
Rudolf Čechura
zobrazit profil Umberto Eco
Umberto Eco
zobrazit profil Kateřina Procházková
Kateřina Procházková
zobrazit profil Zdena Salivarová
Zdena Salivarová