Jaroslav Zámečník

Jaroslav Zámečník

Datum narození: 21. 6. 1966
Místo narození: Liberec
Profese: primátor Liberce za hnutí Starostové vzešlý z voleb 2018
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Zastupitel Jaroslav Zámečník se v komunálních volbách 2018 stal lídrem kandidátky Starostové pro Liberecký kraj a vybojoval post tamního primátora.

Absolvoval tehdejší Vysoké škole strojní a textilní v Liberci. Už jako student Jaroslav Zámečník pracoval na katedře materiálů jako pomocná vědecká síla a souběžně si technické vzdělání rozšiřoval o další přednášky z oboru etiky, psychologie a pedagogiky.

JAROSLAV ZÁMEČNÍK A DALŠÍ KANDIDÁTI NA PRIMÁTOTRA

Povinnou základní vojenskou službu Jaroslav Zámečník strávil na Vojenské vysoké škole letecké v Košicích coby letecký mechanik MiG-21 a tlumočník pro zahraniční piloty. Doktorát získal na Západočeské univerzitě v Plzni.

Roku 1992 se Jaroslav Zámečník stal jednatelem Euroregionu Nisa, což je nejstarší podobná přeshraniční struktura ve střední a východní Evropě. Z této pozice si pouze na čtyři roky odskočil do funkce radního pro kulturu Libereckého kraje.

Byl členem ODS. Roku 2014 Jaroslav Zámečník vstoupil do hnutí Starostové pro Liberecký kraj, za nějž se dostal do zastupitelstva města Liberce. Do komunálních voleb 2018 jej Starostové vyslali jako svého lídra. Uspěl a získal post primátora Liberce.

Nositel polského státního vyznamenání Stříbrný kříž za zásluhy, aktivní člen Jizersko-ještědského horského spolku Jaroslav Zámečník ví, jak zlomit železo, umí opravit stíhačku a rád seká trávu.

 

 

Další Politici

zobrazit profil Jana Krutáková
Jana Krutáková
zobrazit profil Jakub Kulhánek
Jakub Kulhánek
zobrazit profil Karel Zitterbart
Karel Zitterbart
zobrazit profil Pavel Svoboda
Pavel Svoboda
zobrazit profil Angela Merkel
Angela Merkel
zobrazit profil Roman Kraus
Roman Kraus
zobrazit profil Václav Horáček
Václav Horáček
zobrazit profil Marek Šlapal
Marek Šlapal