Michal Foret

Datum narození: 20. 9. 1986
Místo narození: Prostějov
Profese: zpěvák, skladatel, textař, herec
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Zpěvák a skladatel Michal Foret na sebe upozornil roku 2006, kdy se ve finále 2. ročníku soutěže Česko hledá SuperStar probojoval na šesté místo.

Do 15 let se Michael Foret aktivně věnoval sportu, závodně lehké atletice, dále hrál tenis a volejbal. Poté, co ve třinácti navštívil koncert The Cranberries, začal hrát na kytaru, psát vlastní písničky a zpívat.

MICHAL FORET SE ZRANIL PŘI RYBAŘENÍ

V 18 letech se Michael Foret zúčastnil 2. ročníku soutěže Česko hledá SuperStar, kde se probojoval do finále a skočil šestý, což mu vyneslo smlouvu s hudebním vydavatelstvím Sony BMG. V dubna 2006 vydal Ondřejem Soukupem produkovanou debutovou desku Forte.

Vystudoval obor Komunikace a lidské zdroje na Vysoké škole ekonomie a managementu v Praze a Konzervatoř Jaroslava Ježka. Založil kapelu ForetGump, která se po dvou letech koncertování rozpadla a Michal Foret začal pracovat na své druhé, již zcela autorské, desce Uvnitř (2009).

S úspěchem se Michael Foret pustil do účinkování i v muzikálech, jmenujme např. Děti ráje, Bídníci nebo Mamma Mia!, a také do herectví. Objevil se v komediích Experti (2006), k níž nazpíval titulní píseň, Probudím se včera (2012) či Jak básníci čekají na zázrak (2016).

O MICHALU FORETOVI ČTĚTE ZDE>>

Michal Foret je ženatý. S manželkou Eliškou má dceru Liu.

 

Další Hudebníci

zobrazit profil Felix Slováček
Felix Slováček
zobrazit profil Tupac Shakur
Tupac Shakur
zobrazit profil Ondřej Soukup
Ondřej Soukup
zobrazit profil Andrew Lloyd Webber
Andrew Lloyd Webber
zobrazit profil Adam Koller
Adam Koller
zobrazit profil Jindra Vobořil
Jindra Vobořil
zobrazit profil Zdeněk Hrášek
Zdeněk Hrášek
zobrazit profil Zdeněk Vokatý
Zdeněk Vokatý