Pavel Bosák

Pavel Bosák

Místo narození: Klatovy
Profese: grafik, kandidát Pirátů na post primátora Plzně ve volbách 2018

Související celebrity

Životopis

Grafik Pavel Bosák se v komunálních volbách 2018 stal plzeňským lídrem České strany pirátské, a tudíž i jejím kandidátem na post tamního primátora.

Ještě jako gymnazista, tedy tři roky před Sametovou revolucí, se Pavel Bosák z Česka vystěhoval do Spojených států společně s matkou, tehdy provdanou do San Franciska. Vystudoval uměleckou grafiku na prestižní CCAC v kalifornském Oaklandu.

PAVEL BOSÁK A DALŠÍ KANDIDÁTI NA PRIMÁTORA

Brzy po studiích se Pavel Bosák na několik let vydal „na zkušenou“ do vlasti, odkud si zpět do USA přivezl svou budoucí manželku, plzeňskou rodačku Olgu. V San Franciscu pak společně založili grafickou firmu, kterou lze díky moderním technologiím bez problémů provozovat na dálku.

V roce 2008 se Pavel Bosák s manželkou Olgou a jejich dvěma syny vrátili zpět do Evropy. Ve volbách 2010 byl zvolen zastupitelem v Plzni-Liticích a ve volbách 2014 mandát obhájil. Zaměřil se na kritiku klientelismu, četné střety zájmů a častou nekompetentnost městských představitelů.

Do komunálních voleb 2018 Pavla Bosáka vyslala Česká strana pirátská jako svého lídra, tudíž kandidáta na post plzeňského primátora.

Pavel Bosák si splnil svůj sen, když společně s přáteli začal organizovat historické slavnosti pod názvem Tajemný Hrad v Liticích. S místními ochotníky pro ně secvičil představení svých autorských her se zpěvy. V roce 2012 vedl tým pořádající výstavu k 800 letům první zmínky o Liticích.

VŠE O KOMUNÁLNÍCH VOLBÁCH 2018 NAJDETE ZDE>>

 

Další Ostatní

zobrazit profil Denys Šmyhal
Denys Šmyhal
zobrazit profil Jiří Straka
Jiří Straka
zobrazit profil Jan Machač
Jan Machač
zobrazit profil Rudolf Špoták
Rudolf Špoták
zobrazit profil Michal Prokop
Michal Prokop
zobrazit profil PSY (Park Jae-sang)
PSY (Park Jae-sang)
zobrazit profil Miloš Vystrčil
Miloš Vystrčil