Pavol Habera

Datum narození: 12. 4. 1962
Místo narození: Brezno
Profese: zpěvák, moderátor, skladatel, muzikálový herec
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Pavol Habera vystudoval ekonomii, už od mládí ovšem tíhl k hudbě. Kromě vlastních hitů se proslavil i jako kat soutěžících v Česko Slovenské SuperStar.

První Kapelu Pavol Habera založil již na střední škole. Tehdy se ovšem úspěchu nedočkal a rozpadem skončila i jeho druhá kapela. Třetí pokus už mu ovšem vyšel a s Martinskou kapelou Team zažil první úspěchy.

Písničky Paľo Habery zlidověly

Po třech letech s kapelou Team ovšem zatoužil po sólové dráze. Ať už za sebe, nebo jako frontman kapely Team nazpíval Pavol Habera řadu nesmrtelných a někdy i zlidovělých hitů. Jeho publikum miluje písně Láska, Boli sme raz milovaní, Kým ťa mám, Je to vo hviezdach, Necestuj tým vlakom, Svet lásku má. Vystupuje také jako Paľo Habera.

PAVOL HABERA - V SUPERSTAR KATEM I RASISTOU

Pavol Habera ovšem není jen hudebník, ale také muzikálový herec. K vidění byl např. v Divadle Brodway ve Třech mušketýrech. Je také skladatel. Složil mj. hudbu k nesmrtelnému hitu Karla Gotta Když muž se ženou snídá.

Ukázal se ve filmech Fontána pre Zuzanu a Fontána pre Zuzanu 2. K druhému dílu Paľo Habera složil muziku.

V SuperStar se stal Habera nemilosrdným katem

Velkou diváckou popularitu Paľo Habera získal i jako nemilosrdný kat v soutěži Česko Slovenská SuperStar, kde začal porotcovat hned od počátku existence pořadu, tedy od roku 2009. 

Pravidelně sbírá hudební ocenění. V roce 1991 Paľo Habera dosáhl dokonce na Zlatého slavíka, v témž roce vydal album Pavol Habera a navždy se stal součástí Česko Slovenské hudební scény.

O PAVOLOVI HABEROVI ČTĚTE ZDE>>

Z prvního manželství má dceru Zuzanu, která se již stala matkou, a tudíž je Paľo Habera dědečkem.

Podruhé se Pavol Habera oženil s českou topmodelkou Danielou Peštovou. Ta mu v New Yorku porodila dceru Ellu Joy Annu a v Praze syna Paula Henryho. Kuriózní je, že jeho syn i vnuk se narodili téměř ve stejné době.

 

Další Hudebníci

zobrazit profil Jonatán Pastirčák
Jonatán Pastirčák
zobrazit profil Jindra Vobořil
Jindra Vobořil
zobrazit profil Eva Turnová
Eva Turnová
zobrazit profil Josef Vařeka
Josef Vařeka
zobrazit profil Robert Křesťan
Robert Křesťan
zobrazit profil Milan Pilar
Milan Pilar
zobrazit profil Ricky Martin
Ricky Martin