Patricia Volny

Patricia Volny

Datum narození: 5. 2. 1988
Přezdívka: Patrycja Volny
Místo narození: Mnichov, Německo
Profese: herečka, zpěvačka
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Herečka a zpěvačka Patricia Volny, vystupující pod uměleckým jménem Patrycja Volny, se českému publiku představila rolí tanečnice Michelle ve filmu Zlatý podraz.

Polská herečka a zpěvačka Patricia Volny se sice narodila v Německu, ale vyrůstala v Perthu v Západní Austrálii, kde vystudovala obor divadlo a film na Akademii múzických umění. Magisterský titul získala na mezinárodní filmové škole Leon Schiller v polské Lodži.

PATRYCJA VOLNY VE FILMU O ČS. BASKATBALISTECH

V době studií se Patricia Volny potýkala se zdravotními potížemi spojenými s bulimií a anorexií. Coby zpěvačka vystupovala mj. s repertoárem tvořeným písněmi svého otce Jaceka Kaczmarského.

Na filmovém plátně Patricia Volny, vystupující pod uměleckým jménem Patrycja Volny, debutovala v koprodukčním mysteriózním krimi thrilleru Přes kosti mrtvých (2017) polské režisérky Agnieszky Holland, která si do jedné z ústředních postav vybrala Miroslava Krobota.

Svou první klíčovou roli Patricie Volny ztrvárnila v romantickém dramatu Zlatý podraz (2018). Hlavní linii snímku tvoří osudová láska mladého právníka a sportovce Franty Prokeše v podání Filipa Březiny k tanečnici Michelle alias Patricii Volny. Dvojice se seznámila na poválečném ME v basketbalu v Ženevě.

Zahrála si v „nekonečném“ polském komediálním seriálu Správná Agáta, který si tamní publikum získal již svou první sérií roku 2012. Dále se Patricia Volny objevila v dramatické krimi sérii 1983, na níž se režijně podílela opět Agnieszka Holland.

Otcem Patricie Volny byl Jacek Kaczmarski, legendární polský básník, zpěvák spisovatel, textař a skladatel spojený s někdejším protitotalitním hnutím Solidarita, prarodiči malíři Janusz Kaczmarski a Anna Trojanowska-Kaczmarska.

 

Další Herci

zobrazit profil Lucie Černíková
Lucie Černíková
zobrazit profil Deana Horváthová Jakubisková
Deana Horváthová Jakubisková
zobrazit profil David Castañeda
David Castañeda
zobrazit profil Matěj Anděl
Matěj Anděl
zobrazit profil Melissa McCarthy
Melissa McCarthy
zobrazit profil Ha Thanh Nguyen Špetlíková
Ha Thanh Nguyen Špetlíková
zobrazit profil Stanislava Jachnická
Stanislava Jachnická
zobrazit profil Barbora Poláková
Barbora Poláková