Jan Bendig

Datum narození: 14. 2. 1994
Místo narození: Hradec Králové
Profese: zpěvák, herec
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Zpěvák Jan Bendig se do povědomí veřejnosti dostal díky soutěži televizí Nova a Markíza Česko Slovenská SuperStar, do níž se přihlásil roku 2009 a skončil na čtvrtém místě.

V dětství Jan Bendig navštěvoval chlapecký pěvecký sbor Boni pueri. V letech 2006 až 2009 žil s rodinou v Liverpoolu ve Velké Británii, kde zpíval v kapele svého otce Gypsy Brothers. V roce 2008 tam vyhrál pěveckou soutěž mladých talentů Academy Idol.

JAN BENDIG VYRŮSTAL V KOČOVNÉ RODINĚ

V roce 2009 se Jan Bendig přihlásil do pěvecké soutěže Česko Slovenská SuperStar televizí Nova a Markíza, v níž skončil na 4. místě. Poté se začal věnovat sólové pěvecké kariéře.

V roce 2010 Jan Bendig společně s Ewou Farnou nahrál titulní píseň Stejný cíl mám dál a videoklip k české verzi amerického hudebního filmu Camp Rock 2. Zazpíval si také se svou kolegyní ze SuperStar Paulínou Ištvancovou duet Západ slnka.

Podílel se na písni a videoklipu k filmu Bastardi. V jeho druhém díle z roku 2011 Jan Bendig dostal jednu z vedlejší rolí. V témže roce se se svou autorskou písní My Heart For You probojoval do nejlepší desítky na mezinárodním hudebním festivalu Carpathia v polském Rzeszówě.

K osmnáctinám si Jan Bendig uspořádal velký koncert v pražském Paláci Illusion, kde představil svůj debutový videoklip k singlu Sweet 17. Objevil se v komedii Školní výlet (2012), k němuž nazpíval duet s Kateřinou Brožovou Láska je tu napořád. Zahrál si také v seriálu Bastardi.

Ještě při studiu na Mezinárodní konzervatoři v Praze Jan Bendig vydal své debutové album Never Give Up (2013).

O JANU BENDIGOVI ČTĚTE ZDE>>

Jan Bendig má čtyři sourozence. Jeho o pět let mladší bratr Marcel, který již odmalička toužil být hercem, se své první role dočkal v devatenácti, kdy si zahrál v seriálu České televize Lynč (2018). V roce 2023 dostal Českého lva.

V roce 2012 Jan Bendig veřejně přiznal svou homosexuální orientaci.

 

Články o celebritě

Naši olympionici a mistři světa v Máme rádi Česko: Totální propadák Naši olympionici a mistři světa v Máme rádi Česko: Totální propadák Čeká je nevídané pokoření! V pořadu Máme rádi Česko vyjde dnes najevo, jak si stojí se slávou herečk... číst článek
Bagárová o skandálu Bendiga: To myslí Monika vážně? Bagárová o skandálu Bendiga: To myslí Monika vážně? Kauza „Mouka“ neunikla ani Bendigově (30) nejlepší kamarádce Monice Bagárové (29). Věří doposud zveř... číst článek
Zákulisí příprav na Anděly: Rýpanec Farné, zmatená Anna K. a opuchlý Ben Cristovao! Zákulisí příprav na Anděly: Rýpanec Farné, zmatená Anna K. a opuchlý Ben Cristovao! Již v sobotu 30. března večer se hudební scéna dozví, kdo si odnese cenu Anděl 2023. Celý den v praž... číst článek

Další Zpěváci

zobrazit profil Lipo (Tomáš Červinka)
Lipo (Tomáš Červinka)
zobrazit profil Petra Janů
Petra Janů
zobrazit profil Revolta (Marek Kaleta)
Revolta (Marek Kaleta)
zobrazit profil Lenka Dusilová
Lenka Dusilová
zobrazit profil Tereza Vágnerová
Tereza Vágnerová
zobrazit profil Bohuš Matuš
Bohuš Matuš
zobrazit profil Miroslav Žbirka
Miroslav Žbirka