Radek Bajgar

Datum narození: 19. 9. 1962
Místo narození: Kroměříž
Profese: publicista, režisér, scenárista, producent, lékař
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Publicista a režisér Radek Bajgar byl opakovaně šéfredaktorem týdeníku Reflex. Jako režisér se uvedl zejména seriálem Neviditelní a posléze celovečerní tragikomedií Teorie tygra.

Absolvoval Lékařskou fakultu Masarykovy univerzity v Brně. Do roku Sametové revoluce 1989 se Radek Bajgar živil jako psychiatr. V letech 1990 až 1992 studoval Filmovou a televizní fakultu Akademie múzických umění v Praze.

RADEK BAJGAR - IVA JANŽUROVÁ KVŮLI NĚMU STŘÍLELA

Coby publicista Radek Bajgar pracoval v týdeníku Reflex, jehož byl později šéfredaktorem. V letech 1994 až 2012 působil na TV Nova. Jako šéf publicistiky se podílel např. na pořadech Na vlastní oči, Občanské judo nebo Tabu.

Byl též vedoucím projektu české soap opery Ulice nebo kreativním producentem na Nově a v České televizi. Podílel se na seriálech Expozitura a Kriminálka Anděl. V letech 2015 až 2016 Radek Bajgar znovu zastával post šéfredaktora časopisu Reflex.

Režijním debutem Radka Bajgara bylo televizní romantické drama Villa Faber (2011), k němuž si napsal i scénář, ostatně stejně jako k hvězdně obsazenému (mj. Jiří Langmajer, Jiří Bartoška, Ivana Chýlková, Luděk Sobota, Kryštof Hádek, Barbora Poláková) fantasy seriálu Neviditelní (2014).

Jiří Bartoška ztvárnil hlavní roli veterináře, který už má všeho dost, a rozhodl se celý svůj dosavadní život od základu změnit, v prvním celovečerním snímku Radka Bajgara, tragikomedii Teorie Tygra, která do kin přišla roku 2016. Snímek byl nominován na dva České lvy

Do své další tragikomedie s názvem Teroristka Radek Bajgar obsadil Ivu Janžurovou, coby učitelku v důchodu, která se pro změnu rozhodne zastřelit strůjce zla v podání Martina Hofmanna. Radek Bajgar se opět ujal jak režie, tak scénáře.

O RADKU BAJGAROVI ČTĚTE ZDE>>

Mezi koníčky Radka Bajgara patří vaření.

Radek Bajgar je ženatý a má dvě děti.

 

 

Články o celebritě

Herci smutní: Seriálovou Osadu srovnali se zemí Herci smutní: Seriálovou Osadu srovnali se zemí S osadou v malebném kraji u Berounky se tak sžili, že se jim místo opouštělo jen velmi těžko. Herec ... číst článek
Nesvačilová (37) hvězdou Osady: Lásečko, řvou na mě chlapi Nesvačilová (37) hvězdou Osady: Lásečko, řvou na mě chlapi I druhá série seriálu Osada láme rekordy, sledovanost neklesá pod 800 tisíc diváků. Jednou z nejvýra... číst článek
Standa Majer coby záletný policista Franěk v Osadě 2: Scénárista Kolečko ho psal podle sebe! Standa Majer coby záletný policista Franěk v Osadě 2: Scénárista Kolečko ho psal podle sebe! Jako by tyhle dialogy psal sám život! Ten jeho. Scenárista Petr Kolečko (39) ve včerejším dílu Osady... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Jana Zelenková
Jana Zelenková
zobrazit profil Bára Niničová
Bára Niničová
zobrazit profil Petr Forman
Petr Forman
zobrazit profil Jana Novotná
Jana Novotná
zobrazit profil Vašo Patejdl
Vašo Patejdl
zobrazit profil Libor Došek
Libor Došek
zobrazit profil Lucie Talmanová
Lucie Talmanová
zobrazit profil Lucas Bravo
Lucas Bravo