Therese Schwarzenbergová

Therese Schwarzenbergová

Datum narození: 17. 2. 1940
Místo narození: Vídeň, Rakousko
Profese: lékařka
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Lékařka Therese Fürstin zu Schwarzenberg se dvakrát provdala za knížete Karla Schwarzenberga, zakladatele a někdejšího šéfa TOP 09.

Rakušanka Therese Fürstin zu Schwarzenberg, česky Tereza kněžna ze Schwarzenbergu, se podle šlechtických tradic jmenovala Angela Theresa Johanna Maria Gräfin zu Hardegg auf Glatz und im Machlande (Tereza hraběnka z Hardeggu na Kladsku a v Machlandu).

THERESE SCHWARZENBERG - DCERA NACISTY

Rod rakouských hrabat z Hardeggu, z něhož Therese Schwarzenberg pochází, je stará štýrská šlechtická rodina, která na počátku 16. století držela jako léno Koruny české hrabství kladské, později byla vlastníkem panství Letovice. V 19. století jí patřilo mj. panství Hrušovany nad Jevišovkou.

Po studiu lékařství na univerzitě v rodné Vídni se Therese Schwarzenberg začala věnovat celostní medicíně a alternativnímu přístupu k léčbě. Studovala postgraduálně homeopatickou medicínu v nemocnici v městě Lainz. Roku 1983 si otevřela vlastní praxi zaměřenou na homeopatii.

Později Therese Schwarzenberg působila jako lékařka v africké Keni. O Vánocích roku 1992 utrpěla těžký úraz při lyžování. Na dva roky ochrnula, nejprve od hlavy na celém těle, ale po úspěšné rehabilitaci se opět postavila na nohy. Napsala o tom knihu Má cesta zpátky do života (1995).

O THERESE SCHWARZENBERG ČTĚTE ZDE>>

V roce 1967 se Angela Theresa Johanna Maria Gräfin zu Hardegg poprvé provdala za Karla Schwarzenberga, s nímž měla syna Jana Nepomuka Ondřeje a o rok mladší dceru Annu Karolínu (narozena 1968). Společně vychovali i jejího syna Karla Filipa (narozen 1979). Manželé Schwarzenbergovi se rozvedli v roce 1988.

Podruhé se Therese Schwarzenbergová za Karla Schwarzenberga, zakladatele a někdejšího šéfa TOP O9, provdala v srpnu 2008 na zámku Obermurau v obci Murau ve Štýrsku, který rodu Schwarzenbergů patří od roku 1623, kdy byl postaven.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Muammar Kaddáfí
Muammar Kaddáfí
zobrazit profil Tomáš Koubek
Tomáš Koubek
zobrazit profil Kateřina Sokolová
Kateřina Sokolová
zobrazit profil Miroslav Barabáš
Miroslav Barabáš
zobrazit profil Jana Kadlecová
Jana Kadlecová
zobrazit profil Vlastina Svátková
Vlastina Svátková
zobrazit profil Pavla Drtinová
Pavla Drtinová
zobrazit profil Linda Vojtová
Linda Vojtová