Iveta Luzumová

Datum narození: 3. 4. 1989
Přezdívka: Jícha v sukních
Místo narození: Písek
Výška: 176 cm
Profese: házenkářka
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Házenkářka Iveta Luzumová se jako kapitánka české reprezentace zařadila mezi světovou špičku tohoto sportu. Dostala přezdívky Jícha v sukních či Házenkářský Ronaldo.

Zejména díky gólům Ivety Luzumové se česká házenkářská reprezentace probojovala na ME ve Franci, konané v prosinci 2018. V předchozí sezoně se jí zadařilo. Stala se nejlepší střelkyně Ligy mistryň a nejlepší hráčkou bundesligy.

IVETA LUZUMOVÁ – ROZHOVOR NAJDETE ZDE>>

Kapitánka české házenkářské reprezentace Iveta Luzumová rok hrála za francouzský Mios Biganos a roku 2013 začala působit v Německu.

Jako hvězdná spojka Iveta Luzumová s šampionem německé HC Thüringer Thüringer HC získala tři tamní tituly. V lednu 2018 byla již potřetí vyhlášena nejlepší českou házenkářkou.

Rodačka z Písku Iveta Luzumová, která se zařadila mezi nejlepší hráčky planety, si vysloužila přezdívky Jícha v sukních či Házenkářský Ronaldo.

O IVETĚ LUZUMOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Partnerem Ivety Luzumové se roku 2011 stal Štěpán Koreš, fotbalista prvoligové Dukly Praha. Na jihu Čech spolu chodili do školky a v dospělosti se z nich v Praze stal pár.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Tereza Nosková
Tereza Nosková
zobrazit profil Barbora Špotáková
Barbora Špotáková
zobrazit profil Jiří Kopáč
Jiří Kopáč
zobrazit profil Venus Williams
Venus Williams
zobrazit profil Jakub Holuša
Jakub Holuša
zobrazit profil Matěj Vydra
Matěj Vydra
zobrazit profil Mohamed Salah
Mohamed Salah