Jaroslav Svěcený

Datum narození: 8. 12. 1960
Místo narození: Hradec Králové
Profese: houslový virtuos
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Houslový virtuos Jaroslav Svěcený má na svém kontě víc než čtyři desítky CD světově proslulého repertoáru. Zařadil se mezi propagátory a popularizátory vážné hudby.

Po absolvování pražské konzervatoře a AMU se Jaroslav Svěcený stal nejen v Česku i v zahraničí uznávaným sólistou, ale také odborníkem přes historické housle a stavbu těchto nástrojů.

JAROSLAV SVĚČENÝ - ROZHOVOR NAJDETE ZDE>>

Staré nástroje Jaroslav Svěcený vystavuje a nahrává jejich zvuk na kompaktní disky. Spolupracoval s řadou nahrávacích společností, jako jsou mj. Supraphon nebo Subiton & Kangaroo production.

Virtuos Jaroslav Svěcený má na svém kontě víc než čtyři desítky CD světově proslulého repertoáru. Zařadil se mezi propagátory a popularizátory vážné hudby. Kromě toho občas vystupoval se soubory z oblasti populární hudby.

V prosinci 2010 Jaroslav Svěcený získal zlatou plaketu prezidenta republiky.

O JAROSLAVOVI SVĚCENÉM ČTĚTE ZDE>>

Manželství Jaroslava Svěceného s partnerkou Monikou skončilo po 35 letech rozvodem. A ještě k tomu začátkem roku 2019 prodělal náročnou operaci.

 

Články o celebritě

Neuvěřitelná proměna herečky Žádníkové z Rodinných pout: SvalDance! Neuvěřitelná proměna herečky Žádníkové z Rodinných pout: SvalDance! Cože, herečce Zdeňce Žádníkové-Volencové bude za pár dní čtyřicet devět let... a za rok a nějaké ty ... číst článek
Roztančené divadlo plné hvězd: Roznožka Asterové, přírodní Písařovicová a průhledná Kameníková Roztančené divadlo plné hvězd: Roznožka Asterové, přírodní Písařovicová a průhledná Kameníková Jestli se na Kavčích horách o víkendu tančilo StarDance, tak ve Vinohradském divadle bylo také pořád... číst článek
Múza Svěceného Žádníková: Boží tělo po 4 dětech! Múza Svěceného Žádníková: Boží tělo po 4 dětech! Hvězda Rodinných pout Zdeňka Žádníková-Volencová (48) je v posledních letech především mámou. I tak ... číst článek

Další Hudebníci

zobrazit profil Ivo Pavlík
Ivo Pavlík
zobrazit profil Otakar Petřina
Otakar Petřina
zobrazit profil Martin Rausch
Martin Rausch
zobrazit profil Daniel Barták
Daniel Barták
zobrazit profil Karel Holas
Karel Holas
zobrazit profil Pavel Šporcl
Pavel Šporcl
zobrazit profil Petr Skoumal
Petr Skoumal
zobrazit profil Radek Banga
Radek Banga