Dana Bartůňková

Datum narození: 10. 9. 1957
Místo narození: Praha
Profese: herečka, režisérka
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Herečka Dana Bartůňková se do povědomí široké divácké obce zapsala především rolí princezny Angelíny z pohádky S čerty nejsou žerty.

Po absolvování hudebně-dramatického oddělení Státní konzervatoře v Praze byla Dana Bartůňková členkou souboru Krajského divadla v Kolíně. Posléze hrála v Divadle Komedie, v Divadle Skelet nebo v Divadelní společnosti J. Jurištové, kde režírovala pohádku Pyšná princezn, kterou napsala podle předlohy Boženy Němcové.

DANA BARTŮŇKOVÁ V KREJZOVÝCH

Před profesionální kamerou Dana Bartůňková debutovala úlohou studentky v nezapomenutelné komedii Karla Kachyni Setkání v červenci (1978) s Danou Kolářovou a Oldřichem Kaiserem v hlavních rolích.

Zahrála si v řadě seriálu, jako jsou mj. Plechová kavalérie, Návštěvníci, Rodáci, Ordinace v růžové zahradě, Cukrárna či Ententýky. Dana Bartůňková se objevila také v televizních inscenacích. Jmenujme např. Příliš mladí na lásku, Fotbalová odysea nebo Někdo schází u stolu.

O DANĚ BARTŮŇKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Nejvíce Danu Bartůňkovou proslavila role princezny Agelíny v komediální pohádce Hynka Bočana S čerty nejsou žerty (1984). Vedlejší postavy si zahrála mj. ve filmech Anděl s ďáblem v těle, Tichý společník nebo Vánoční Kameňák.

 

 

Další Herci

zobrazit profil Tomáš Valík
Tomáš Valík
zobrazit profil Petr Kostka
Petr Kostka
zobrazit profil Anthony Hopkins
Anthony Hopkins
zobrazit profil Robert Urban
Robert Urban
zobrazit profil Zuzana Šulajová
Zuzana Šulajová
zobrazit profil Kit Harington
Kit Harington
zobrazit profil Martin Trnavský
Martin Trnavský