Jeff Bezos

Datum narození: 12. 1. 1964
Místo narození: Albuquerque, Nové Mexiko, USA
Výška: 171 cm
Profese: miliardář, podnikatel, zakladatel portálu Amazon.com

Související celebrity

Životopis

Šéf Amazonu Jeff Bezos se roku 2018 stal nejbohatším člověkem planety, stejně jako v roce následujícím, a to dle časopisu Forbes s majetkem 131 mild. USD.

Už odmala Jeff Bezos, celým jménem Jeffrey Preston Bezos, oplýval technickým nadáním. Po střední škole šel studovat fyziku na Princetonskou univerzitu, kterou brzy vyměnil za informatiku. Patřil k nejlepším v ročníku. Byl členem mj. studentské organizace pro výzkum vesmíru.

JEFF BEZOS - POSÍLAL MILENCE SVÉ NAHÉ FOTKY?!

Po dostudování v roce 1986 Jeff Bezos pracoval jako informatik na Wall Streetu pro různé společnosti. Kroku 1994 založil ve své garáži společnost Amazon.com, zabývající se zpočátku pouze prodejem knih.

Záhy se Jeff Bezos přestěhoval z New Yorku do Seattlu, kde měl lepší technické podmínky. V roce 2000 založil společnost Blue Origin, která podniká v oblasti vesmírné turistiky a vynášení nákladu na oběžnou dráhu. V roce 2012 financoval expedici, která ze dna Atlantského oceánu vyzdvihla část rakety Saturn V použité při misi Apollo 11.

Díky Amazonu se z Jeffa Bezose stal jeden z předních internetových podnikatelů a zároveň miliardář. Již roku 2013, kdy navíc zakoupil deník The Washington Post, časopis Forbes odhadl hodnotu jeho majetku na 25,2 mild. dolarů.

Na přelomu let 2016 a 2017 získal Jeff Bezos (potažmo Amazon) 600 milionů dolarů ve smlouvě se CIA na poskytování cloudových služeb.

Zakladatel, prezident a výkonný ředitel amerického obchodního portálu Amazon.com Jeff Bezos se podle časopisu Forbes stal roku 2018 nejbohatším mužem světa (předstihl Billa Gatese), stejně jako v roce následujícím, kdy byl jeho majetek odhadnut na 131 miliard USD (téměř tři biliony Kč).

O JEFFU BEZOSOVI ČTĚTE ZDE>>

V roce 1993 se Jeff Bezos oženil. S manželkou má čtyři děti. Koncem roku 2018 pár po 25 letech požádal o rozvod. Jeho milenkou se stala novinářka Lauren Sanchez.

 

Články o celebritě

Ivanka Trumpová (42) na molu: V rudých plavkách připomíná Pamelu Ivanka Trumpová (42) na molu: V rudých plavkách připomíná Pamelu Ivanka Trumpová (42), dcera exprezidenta USA a české podnikatelky, už přijímá první návštěvy v nově ... číst článek
Luxusní hnízdečko Ivanky Trumpové a její rodiny na Floridě: Konečně hotovo! Za 563 milionů Luxusní hnízdečko Ivanky Trumpové a její rodiny na Floridě: Konečně hotovo! Za 563 milionů Vysněné luxusní sídlo za téměř 563 milionů korun Ivanky Trumpové, která čerstvě oslavila své 42. nar... číst článek
Kardashianová, Hayeková a Bezosova milenka: Šaty jako druhá kůže Kardashianová, Hayeková a Bezosova milenka: Šaty jako druhá kůže Tyhle dámy snad vůbec nestárnou! Spíše platí pravý opak. Do vínku dostaly sošná těla a umějí je nále... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Petr Pavlíček
Petr Pavlíček
zobrazit profil Helena Houdová
Helena Houdová
zobrazit profil David Berdych
David Berdych
zobrazit profil Meda Mládková
Meda Mládková
zobrazit profil Larry Ellison
Larry Ellison
zobrazit profil Tomáš  Vlasák
Tomáš Vlasák
zobrazit profil Monika Absolonová
Monika Absolonová
zobrazit profil Jiří Beran
Jiří Beran