Pavel Dopita

Pavel Dopita

Datum narození: 22. 7. 1964
Místo narození: Prostějov
Profese: IT specialista, vysokoškolský pedagog, člen SPD
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

IT specialista Pavel Dopita se coby zastupitel města Prostějova stal ve volbách do Evropského parlamentu 2019 kandidátem SPD.

Na Vysokém učení technickém v Brně absolvoval obor Automatizované systémy řízení. Profesní vzdělání MBA Pavel Dopita získal v oboru General management a právní LL.M. v oboru Korporátní právo. Na svém kontě má i pedagogické studium.

Jako IT specialista se Pavel Dopita uplatnil na různých pozicích ve VZP ČR, kam nastoupil roku 1992. Působí jako tutor na MBA studiu kybernetické bezpečnosti, publikuje a přednáší v rámci odborných konferencí v oblasti evropského práva a osobnostních práv.

Do politiky se Pavel Dopita neúspěšně pokusil vstoupit ve volbách 2018, kdy jako člen SPD kandidoval do Senátu. Podařilo se mu to téhož roku v komunálních volbách. Byl zvolen zastupitelem Prostějova a stal se členem kontrolního výboru rady města a členem sportovní komise rady města.

Ve volbách do Evropského parlamentu 2019 Pavel Dopita coby první místopředseda oblastního klubu SPD zaujal čtvrtou příčku na kandidátce hnutí Tomia Okamury.

Ve volném čase Pavel Dopita především sportuje, mj. v překážkovém závodu typu Spartan Race byl druhý v Kutné Hoře v kategorii Age. Na street work outu ve Vrahovicích se věnuje mládeži.

Pavel Dopita je ženatý a má jednoho potomka.

VŠE O VOLBÁCH DO EP 2019 NAJDETE ZDE>>

 

Další Ostatní

zobrazit profil Ladislav Václavec
Ladislav Václavec
zobrazit profil Petr Dvořák
Petr Dvořák
zobrazit profil Adriana Bobeková
Adriana Bobeková
zobrazit profil Jozef Halász
Jozef Halász
zobrazit profil Jiří Hubač
Jiří Hubač
zobrazit profil Helena Pešatová
Helena Pešatová
zobrazit profil Tomáš Třetina
Tomáš Třetina
zobrazit profil Eduard Hrubeš
Eduard Hrubeš