Ondřej Benešík

Ondřej Benešík

Datum narození: 27. 6. 1976
Místo narození: Uherské Hradiště
Profese: politik KDU-ČSL, manažer
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Politik KDU-ČSL Ondřej Benešík poprvé poslanecký mandát získal roku 2013. V parlamentních volbách 2021 jej opět obhájil.

Po maturitě na střední zemědělské škole Ondřej Benešík studoval angličtinu a němčinu na Akademii J. A. Komenského v Uherském Hradišti a posléze obchod na Evropském polytechnickém institutu v Kunovicích. Kromě jiného vedl jazykovou agenturu či působil jako zástupce Česka ve Výboru regionů EU v Bruselu.

ONDŘEJ BENEŠÍK - JAK SE OBUL DO ISLAMISTŮ

Benešík byl starostou obce Strání

Členem KDU-ČSL se Ondřej Benešík stal roku 1995. Po jednom neúspěchu do komunální politiky vstoupil po volbách 2002, kdy zasedl do Zastupitelstva obce Strání. Mandát opakovaně obhájil, nějaký čas byl též radním a od listopadu 2010 do voleb 2014 tamním starostou.

Do vyšší politiky se Ondřej Benšík dostal ve volbách 2004. Mandát krajského zastupitele opakovaně obhájil. Křeslo ve Sněmovně si vybojoval v předčasných volbách 2013, a to po dvou neúspěšných pokusech v letech 2002 a 2006. Ve volbách 2017 post v dolní komoře obhájil.

Do parlamentních voleb 2021 Ondřej Benešík vkročil coby lídr koalice SPOLU (KDU-ČSL, ODS a TOP 09) ve Zlínském kraji. Křeslo v dolní komoře si opět udržel.

O ONDŘEJI BENEŠÍKOVI ČTĚTE ZDE>>

Ondřej Benešík je ženatý. S manželkou Jitkou má tři děti.

 

 

Články o celebritě

Pekarová v USA v čele sněmovní delegace: Jedná i o Ukrajině a zmínila havlovskou diplomacii Pekarová v USA v čele sněmovní delegace: Jedná i o Ukrajině a zmínila havlovskou diplomacii Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová dorazila do USA, kde do 26. května povede d... číst článek
Česko zřejmě dodalo na Ukrajinu starší tanky. Černochová i armáda mlží Česko zřejmě dodalo na Ukrajinu starší tanky. Černochová i armáda mlží Česká republika poslala na Ukrajinu více než desítku modernizovaných tanků sovětské výroby T-72M, na... číst článek
Blatný pod palbou, k Zemanovi se přidala KSČM: Lidé se perou o vakcíny, on odmítá Sputnik! Blatný pod palbou, k Zemanovi se přidala KSČM: Lidé se perou o vakcíny, on odmítá Sputnik! Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) po kritice ze strany prezidenta Miloše Zemana podával ve s... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Václav Snopek
Václav Snopek
zobrazit profil Barbora Snopková
Barbora Snopková
zobrazit profil Martin Luther King
Martin Luther King
zobrazit profil Radim Špaček
Radim Špaček
zobrazit profil Pavel Pustějovský
Pavel Pustějovský
zobrazit profil Tomáš Goláň
Tomáš Goláň
zobrazit profil Tomáš Kohoutek
Tomáš Kohoutek
zobrazit profil Jiří Kobza
Jiří Kobza