Jiří Mihola

Datum narození: 1. 6. 1972
Profese: politik KDU-ČSL, učitel
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Politik KDU-ČSL Jiří Mihola, držitel titulu TOP Guide 2002, byl v letech 2013 až 2021 poslancem.

Absolvoval gymnázium a obor učitelství na Pedagogické fakultě Masarykovy univerzity v Brně. Po Sametové revoluci 1989 se Jiří Mihola živil jako průvodce, dokonce vyhrál celostátní soutěž a získal titul TOP Guide 2002. Kromě toho vyučoval dějepis a zeměpis na soukromém gymnáziu. Roku 1999 se stal odborným asistentem na katedře historie Masarykovy univerzity.

JIŘÍ MIHOLA A CIZINCI ZA KATEDROU

Mihola uspěl se vzdělávacím cyklem

Historii a cestování Jiří Mihola propaguje i prostřednictví rozhlasových vln. Připravil několik desítek pořadů, z nichž nejznámější je zřejmě vzdělávací cyklus Církevní dějiny v zrcadle času.

Poté, co v roce 1995 vstoupil do KDU-ČSL, získal ve volbách 1998 křeslo zastupitele Městské části Brno-sever. Mandát opakovaně obhájil a nějakou dobu byl i radním. Neuspěl ve volbách 2014. Do vyšší politiky Jiří Mihola vstoupil roku 2012; ve volbách 2016 však mandát krajského zastupitele neobhájil.

Jiří Mihola vystřídal Mariana Jurečku

Do Sněmovny se Jiří Mihola dostal v předčasných volbách 2013. Začátkem února 2014 převzal funkci předsedy lidoveckého poslaneckého klubu po Marianu Jurečkovi, který na ni rezignoval kvůli postu ministra zemědělství ve vládě Bohuslava Sobotky.

V parlamentních volbách 2017 se Jiří Mihola stal jedničkou kandidátky KDU-ČSL v Jihomoravském kraji a křeslo v dolní komoře obhájil. Poslancem byl do října 2021.

O JIŘÍM MIHOLOVI ČTĚTE ZDE>>

Jiří Mihola je ženatý a má dva syny.

 

Články o celebritě

Bitva o nouzový stav: Babiš prosil alespoň dva týdny, a neuspěl. Skončí v neděli Bitva o nouzový stav: Babiš prosil alespoň dva týdny, a neuspěl. Skončí v neděli Poslanci odmítli prodloužení nouzového stavu v Česku, o který žádala vláda premiéra Andreje Babiše (... číst článek
Emotivní slova o tlaku na Kuberu „rozpálila“ poslance. Mynář: Vdova reaguje moc citlivě Emotivní slova o tlaku na Kuberu „rozpálila“ poslance. Mynář: Vdova reaguje moc citlivě Sněmovní zahraniční výbor ve čtvrtek kritizoval kancléře prezidenta Miloše Zemana Vratislava Mynáře ... číst článek
Grospičovo tvrzení o okupaci v roce 1968 vyvolalo bouři. Lidé mu posílají seznamy obětí Grospičovo tvrzení o okupaci v roce 1968 vyvolalo bouři. Lidé mu posílají seznamy obětí Komunistický poslanec Stanislav Grospič tvrdil, že mrtví z dob okupace Československa v roce 1968 by... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Miroslav Tancoš
Miroslav Tancoš
zobrazit profil Marie Benešová
Marie Benešová
zobrazit profil Iva Kalátová
Iva Kalátová
zobrazit profil Karel Karika
Karel Karika
zobrazit profil Jiří Švec
Jiří Švec
zobrazit profil Sergej Šojgu
Sergej Šojgu
zobrazit profil Jana Bačíková
Jana Bačíková
zobrazit profil Jana Kotalíková
Jana Kotalíková