Hynek Blaško

Hynek Blaško

Datum narození: 15. 7. 1955
Místo narození: Praha
Profese: nezávislý europoslanec
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Hynek Blaško se stal generálmajorem. V politice zabodoval ve volbách 2019, kdy byl zvolen europoslancem za hnutí SPD, které opustil na podzim 2022.

Po Vysoké vojenské škole pozemního vojska ve Vyškově a Vojenské akademii Hynek Blaško po Sametové revoluci vystudoval vojenskou akademii Bundeswehru v Německu. Působil jak v Československé armádě v době totality, tak v Armádě ČR.

HYNEK BLAŠKO NA REFLEX.CZ 

Blaško neuspěl s kandidaturou do Senátu

V květnu 2006 byl Hynek Blaško jmenován generálmajorem. Vojenskou činnou službu ukončil šest let nato, kdy odešel do zálohy.

Do politiky Hynek Blaško vstoupil ve volbách 2016, kdy se za SPO - Strana Práv Občanů stal zastupitelem Kraje Vysočina. Ve volbách 2017 neúspěšně kandidoval do Sněmovny.

V senátních volbách 2018 se Hynek Blaško, tehdy nestraník za hnutí SPD, neprobojoval do druhého kola, a to v obvodu č. 44 - Chrudim.

Syna Hynka Blaška zavraždil pedofil

Ve volbách do Evropského parlamentu 2019 Hynek Blaško již coby člen hnutí Tomia Okamury díky preferenčním hlasům získal křeslo europoslance. Odchod z SPD oznámil na podzim 2022 a stal se tak nezávislým europoslancem.

Ve volbách do Evropského parlamentu 2024 se Hynek Blaško stal volebním lídrem koalice Aliance za nezávislost ČR (tj. ANS, DSSS, ND, SPR-RSČ Miroslava Sládka, Rozumní, BEZ-UL, PES a OH).

O HYNKU BLAŠKOVI ČTĚTE ZDE>>

Syna Hynka Blaška Jakuba v roce 2008 zavraždil pedofil Antonín Novák. Chlapci bylo devět let.

O VOLBÁCH DO EP 2024 ČTĚTE ZDE>>         

 

 

Další Politici

zobrazit profil Jiří Vosecký
Jiří Vosecký
zobrazit profil Zdeněk Papoušek
Zdeněk Papoušek
zobrazit profil Michal Zácha
Michal Zácha
zobrazit profil Hana Naiclerová
Hana Naiclerová
zobrazit profil Kristýna Zelienková
Kristýna Zelienková
zobrazit profil Jan Pijáček
Jan Pijáček
zobrazit profil Petr  Gawlas
Petr Gawlas