Ivan Šterzl

Ivan Šterzl

Datum narození: 10. 1. 1954
Profese: lékař, lídr strany Národní socialisté ve volbách do EP 2019

Související celebrity

Životopis

Lékař Ivan Šterzl, zakladatel a čelní představitel imunoendokrinologie v ČR, se stal ve volbách do Evropského parlamentu 2019 lídrem kandidátky strany Národní socialisté.

Na fakultě dětského lékařství Univerzity Karlovy Ivan Šterzl promoval v roce 1979. Svou lékařskou praxi zahájil v Endokrinologickém ústavu v Praze.

Po Sametové revoluci Ivan Šterzl působil tři roky jako vědecký pracovník v texaském Dallasu na neuro-imuno-endokrinologickém pracovišti fyziologického oddělení South Western Medical Center.

V letech 1997 až 2005 Ivan Šterzl pracoval jako konzultant v ústavu mikrobiologie na Birmighamské univerzitě v Alabamě. V letech 2001 až 2009 byl přednostou Ústavu imunologie a mikrobiologie 1. LF UK a VFN Praha.

Profesorem byl Ivan Šterzl jmenován v roce 2007. Má atestace v oborech interní medicína, lékařská imunologie, endokrinologie. Opakovaně byl také členem Krajské rady Praha a Výkonné rady Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR.

Profesor Ivan Šterzl je autorem řady článků a několika odborných publikací.

Nestraník Ivan Šterzl, zakladatel a čelní představitel imunoendokrinologie v ČR, se stal ve volbách do Evropského parlamentu 2019 lídrem kandidátky strany Národní socialisté.

VŠE O VOLBÁCH DO EP 2019 NAJDETE ZDE>>

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Filip Kratochvíl
Filip Kratochvíl
zobrazit profil Jana Vohralíková
Jana Vohralíková
zobrazit profil Václav Jelínek
Václav Jelínek
zobrazit profil Rishi Sunak
Rishi Sunak
zobrazit profil Andrea Tögel Kalivodová
Andrea Tögel Kalivodová
zobrazit profil Andrea Třeštiková
Andrea Třeštiková
zobrazit profil Denisa Spergerová
Denisa Spergerová
zobrazit profil Hana Fialová
Hana Fialová