Petr Holík

Datum narození: 3. 3. 1992
Přezdívka: Holas
Místo narození: Zlín
Váha: 74 kg
Výška: 172 cm
Profese: hokejový útočník
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Hokejový útočník Petr Holík v české extralize bodoval s PSG Zlín a s HC Kometa Brno, do jejíž sestavy vbruslil v sezoně 2017/2018.

S hokejem Petr Holík začínal ve Zlíně, kde hrával v mládežnických kategoriích. V extralize nastoupil poprvé v sezóně 2010/2011 za PSG Zlín.

PETR HOLÍK - ROZHOVOR PRO ISPORT.CZ ZDE>>

S PSG Zlín Petr Holík získal v sezoně 2012/2013 extraligové stříbro a v následující zlato. Po ročníku 2016/2017 odešel do ruské KHL do týmu Severstal Čerepovec, kde odehrál deset zápasů a po nepřesvědčivých výkonech s ním klub rozvázal smlouvu.

V září 2017 se Petr Holík vrátil do extraligy a podepsal smlouvu s Mladou Boleslaví. Ta ho před přestupovou uzávěrkou vyměnila do HC Kometa Brno za útočníky Vojtěcha Němce a Lukáše Nahodila. S Kometou v sezoně 2017/2018 dosáhl na své druhé extraligové zlato.

V české reprezentaci útočník Petr Holík odehrál první mistrovské utkání na Euro Hockey Tour 2013. V dubnu 2017 získal nominaci na MS v Paříži a Kolíně, kde ovšem kvůli zranění neodehrál žádný zápas.

O PETRU HOLÍKOVI ČTĚTE ZDE>>

Partnerkou Petra Holíka, přezdívaného Holas, se roku 2018 stala modelka Lucie Kovandová, která se v médiích proslavila jako „schovanka“ Jaromíra Jágra. V lednu 2021 mu kráska porodila syna Tomáše. Koncem července se vzali.

 

Další Sportovci

zobrazit profil David Přibyl
David Přibyl
zobrazit profil  Vladimír Sičák
Vladimír Sičák
zobrazit profil Floyd Mayweather
Floyd Mayweather
zobrazit profil Ingemar Stenmark
Ingemar Stenmark
zobrazit profil Martin Růžička
Martin Růžička
zobrazit profil Barbora Seemanová
Barbora Seemanová
zobrazit profil Jiří Kalous
Jiří Kalous