Jan Kačena

Jan Kačena

Místo narození: Most
Profese: režisér, dramaturg

Související celebrity

Životopis

Režisér Jan Kačena měl začátkem září 2019 v Mariánských Lázních vážnou nehodu. Zranil se poté, co inhaloval výpary z místního Ferdinandova pramene Velký strach.

Základní školu a gymnázium absolvoval Jana Kačena (narozen 1982) v rodném Mostě. V roce 2008 zakončil studia divadelní dramaturgie na brněnské JAMU. Studoval dokumentární tvorbu na FAMU.

O JANU KAČENOVI ČTĚTE ZDE>>

Na divadle začal Jan Kačena režírovat roku 2004, a to např. v Divadle Na zábradlí, v Horáckém divadle Jihlava, nebo v A Studiu Rubín.

Jan Kačena, známý díky alternativní divadelní a filmové režijní práci, musel být 1. září 2019 převezen do nemocnice poté, co spadl do šachty. K nehodě došlo v Mariánských Lázních, kde byl hostem Marienbad Film Festivalu.

Podle prvních informací se Jan Kačena zranil poté, co inhaloval výpary z místního Ferdinandova pramene. Snahy o jeho záchranu byly velmi dramatické, nejprve se ho pokoušela vytáhnout policejní hlídka, jenže se také nadýchala plynu, a tak museli zasáhnout hasiči s dýchací technikou.

„Po příjezdu sedmatřicetiletý muž ležel a nedýchal, hasiči ho vyprostili a zahájili jsme resuscitaci. Posádka pak z místa volala leteckou záchrannou službu, vrtulník muže přepravil do plzeňské fakultní nemocnice,“ řekl iDnes.cz mluvčí krajských záchranářů Radek Hes.

Dle informací Blesku se stav Jana Kačeny záhy ukázal jako mnohem závažnější, než se původně zdálo, proto se mu jeho přítelkyně Kateřina pokoušela sehnat lůžko v pražské nemocnici.

Podle slov partnerky Jana Kačena byl režisér bez kyslíku 40 minut. To by laicky znamenalo, že bylo hluboce zasaženo až víc než 80 procent jeho mozku.

 

Další Filmaři

zobrazit profil Tomáš Klein
Tomáš Klein
zobrazit profil Jan Malinda
Jan Malinda
zobrazit profil Julius Ševčík
Julius Ševčík
zobrazit profil Olga Špátová
Olga Špátová
zobrazit profil Jiří Vejdělek
Jiří Vejdělek
zobrazit profil Petr Nikolaev
Petr Nikolaev
zobrazit profil Lucie Radová
Lucie Radová
zobrazit profil Karin Babinská
Karin Babinská