Michal Šeba

Michal Šeba

Místo narození: Praha
Profese: fotograf, lektor

Související celebrity

Životopis

Fotograf Michal Šeba, autor multimediálního projektu ACUO, se věnuje nejen své vlastní tvorbě, ale též začal pořádat kurzy pro začínající i pokročilejší „kolegy“.

Střední uměleckoprůmyslovou školu Michal Šeba (narozen 1980) dokončil roku 2000. Poté absolvoval i Vysokou školu uměleckoprůmyslovou v Praze (ukončil ji roku 2010).

Po studiích na UMPRUM Michal Šeba pracoval jako asistent komerčních fotografů, zejména pak dlouhodobě spolupracoval s Nikolou Tačevskim. Také absolvoval několik uměleckých stáží zejména CPAI Lisboa a FONCA Mexico zakončené výstavami.

Na jaře 2010 se Michal Šeba s kolegy Janem Jedličkou a Beatou Gütschow představil výstavou nazvanou Double fantasy v pražské Galerii Rudolfinum. Dvojitá fantazie prezentovala jejich práce, které určitým způsobem odrážely krajinu - ať už skutečnou, přetvořenou člověkem či počítačem.

Jak se Michal Šeba, autor multimediálního projektu ACUO, v médiích nechal slyšet, má rád černé nebe a hvězdy, a tak nejradši fotografuje v noci. Věnuje se převážně studiové fotografii - produktové, módní, dokumentu a hlavně své vlastní umělecké tvorbě.

Michal Šeba také začal vést kurzy focení. Jejich účastníci se mohou seznámit se základy technické práce s fotoaparátem, současným děním ve fotografii nebo se zdokonalit v oblasti portrétu, perspektivy, světla, architektury, krajiny nebo zátiší.

Společně s Janem Jedličkou a Beatou Gütschow je Michal Šeba autorem knihy Double Fantasy.

 

Další Umělci

zobrazit profil Michal Ožibko
Michal Ožibko
zobrazit profil Hana Fialová
Hana Fialová
zobrazit profil Peter Konečný
Peter Konečný
zobrazit profil Jiří Káš
Jiří Káš
zobrazit profil Mirjam Müller Landa
Mirjam Müller Landa
zobrazit profil Hanno Brühl
Hanno Brühl
zobrazit profil Bořek Šípek
Bořek Šípek