Jan Gemrot

Jan Gemrot

Datum narození: 25. 11. 1983
Místo narození: Praha
Profese: malíř
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Malíř Jan Gemrot, který se již v mladém věku zařadil mezi přední umělce, má za sebou desítky výstav. Jeho díla zdobí sbírky jak doma, tak v zahraničí.

V letech 1999 až 2003 Jan Gemrot vystudoval Výtvarnou školu Václava Hollara v Praze a roku 2008 dokončil pražskou AMU. Díky jeho talentu mu byla udělena výjimka, a tak jej na AMU přijali již ve třetím ročníku střední školy.

Diplomová práce Jana Gemrota - cyklus Únos - byla zakoupena do sbírky současného umění DvorakSec contemporary.

Obrazy Jana Gemrota, jenž se zařadil mezi přední umělce, jsou syntézou či psychologickou exkurzí do problémů současné společnosti. Svým skvělým výtvarným podáním rozvíjí příběh, ve kterém nechává něco nedořečeno, aby divákům zůstal prostor pro zamyšlení a utvoření si vlastního názoru.

Tvorbu Jana Gemrota mohli milovníci umění obdivovat na desítkách skupinových a samostatných výstav, a to především v Praze, ale také v jiných městech Česka, jako je Brno či Ústí nad Labem.

Díla Jana Gemrota zdobí Museum of young art (ARTBANKA), Národní galerii v Praze, Státní sbírku města Chrudim a též řadu soukromých sbírek v ČR i v zahraničí, mj. v Německu a ve Švýcarsku.

Malíř Jan Gemrot také příležitostně spolupracuje s časopisem Reflex.

 

Další Umělci

zobrazit profil Eliška Podzimková
Eliška Podzimková
zobrazit profil Daniel Dangl
Daniel Dangl
zobrazit profil Lucie Hořčičková
Lucie Hořčičková
zobrazit profil Jana Zelenková
Jana Zelenková
zobrazit profil Robert Peňažka
Robert Peňažka
zobrazit profil Veronika Lálová
Veronika Lálová
zobrazit profil Naděžda Munzarová
Naděžda Munzarová