Simona Luftová

Simona Luftová

Profese: členka České pirátské strany, politoložka, pedagožka

Související celebrity

Životopis

Politoložku a pedagožku Simonu Luftovou vyslala Česká pirátská strana do senátních voleb 2020 vybojovat křeslo v horní komoře za obvod číslo 18 - Příbram.

S rodiči Simona Luftová (narozena 1973) emigrovala na rok do Rakouska a následně na dalších deset let do Jihoafrické republiky. Po návratu do Česka roku 1992 studovala anglistiku-amerikanistiku a politologii na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze.

Během studia Simona Luftová absolvovala dvě stáže ve Spojených státech na Suffolk University v Bostnu. Po návratu přestoupila na obor Politologie Fakulty sociálních věd UK. Za nějakou dobu si vzdělání rozšířila ještě o studium pedagogiky a didaktiky angličtiny na Pedagogické fakultě UK.

V minulosti Simona Luftová pracovala např. jako tlumočnice, lektorka, asistentka poslance a právníků. Posléze se stala učitelkou na střední škole. Začala se podílet na vzdělávacích projektech v rámci programu Erasmus+. Nabyla tak zkušenosti z řízení týmů na místní i mezinárodní úrovni.

Do politiky se Simona Luftová neúspěšně pokusila vstoupit ve volbách 2018, kdy kandidovala do příbramského zastupitelstva. V senátních volbách 2020 se stala kandidátkou České pirátské strany, jejíž je členkou, a to v obvodu č. 18 - Příbram.

SEZNAM KANDIDÁTŮ PODLE OBVODŮ NAJDETE ZDE>>

Mezi koníčky Simony Luftové patří cestování a poznávání nových lidí. Angažuje se v příbramském sdružení na ochranu městské zeleně.

Simona Luftová je vdaná a má tři děti.

O SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2020 ČTĚTE ZDE>>

 

Další Ostatní

zobrazit profil Common (Lonnie Rashid Lynn Jr.)
Common (Lonnie Rashid Lynn Jr.)
zobrazit profil Filip Žilka
Filip Žilka
zobrazit profil Jiří Pospíšil
Jiří Pospíšil
zobrazit profil René Rypar
René Rypar
zobrazit profil Jan Machač
Jan Machač
zobrazit profil Lenka Nora Návorková
Lenka Nora Návorková
zobrazit profil Jaromír Polišenský
Jaromír Polišenský