Petr Jeník

Petr Jeník

Datum narození: 5. 9. 1979
Místo narození: Česká Lípa
Profese: člen České pirátské strany, jednatel Českolipské informační
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Podnikatele Petra Jeníka do senátních voleb 2020 vyslala Česká pirátská strana, jejímž je členem, vybojovat mandát v dolní komoře za obvod číslo 36 - Česká Lípa.

V rodné České Lípě, s níž spojil svou další kariéru, Petr Jeník po absolvování střední obchodní školy, na níž maturoval roku 1999, a roční vojenské službě začal podnikat coby účetní.

Posléze Petr Jeník dva roky pracoval jako redaktor Českolipského deníku. Během té doby získal přehled o dění tamním a zejména o nešvarech, které se ve městě dějí. A tak ve volném čase vede internetové Neoficiální Městské noviny města Česká Lípa.

Po práci v redakci se Petr Jeník prosadil v oboru internetového marketingu. Vytvořil a začal provozovat řadu úspěšných internetových stránek. V březnu roku 2019 byl jmenován jednatelem společnosti Českolipská informační, která se stará o veškeré IT pro město a jeho organizace a podílí se tak na plnění programu v oblasti eGovernmentu.

Členem České pirátské strany se Petr Jeník stal v prosinci roku 2017, kdy také poprvé usedl do křesla zastupitele města Česká Lípa, když jako náhradník vystřídal Tomáše Martínka, který získal křeslo ve Sněmovně a na místo zastupitele rezignoval. Ve volbách 2018 Petr Jeník post obhájil.

Ve volbách 2020 se Petr Jeník stal kandidátem Pirátů na post senátora za obvod č. 36 - Česká Lípa.

SEZNAM KANDIDÁTŮ PODLE OBVODŮ NAJDETE ZDE>>

Petr Jeník je ženatý, má tři děti, dva psy a dvě kočky.

O SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2020 ČTĚTE ZDE>>

 

 

 

Další Ostatní

zobrazit profil Adriana Bobeková
Adriana Bobeková
zobrazit profil Libor Michálek
Libor Michálek
zobrazit profil Rodrigo Alves
Rodrigo Alves
zobrazit profil Petr Holeček
Petr Holeček
zobrazit profil Radek Filipi
Radek Filipi
zobrazit profil František Elfmark
František Elfmark
zobrazit profil Štěpán Kočí
Štěpán Kočí